Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose aukų išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 72 gaisrai. Žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau vienas gyventojas buvo traumuotas. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 47 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 2 autoįvykių metu nukentėjusius žmones bei Varėnos rajone, iš Merkio upės, ištraukė kol kas nenustatytos tapatybės nuskendusios moters kūną.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį apie 16 val. 45 min. Ignalinos rajone, Vosiūnų kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo sukritęs, tad namo išgelbėti nepavyko. Per gaisrą rankas apdegęs 58-erių namo savininkas greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į ligoninę. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tą pačią dieną apie 13 val. 30 min. gaisras kilo Ignalinos rajone, Dūkšto miestelyje, daugiabučiame name Aušros gatvėje. Atskubėję ugniagesiai, apžvalgę 8 namo butus, vieno buto duris rado išlaužtas, o pirmame laiptinės aukšte sudeginta valstybinė vėliava ir apdeginta skelbimų lenta. Į incidento vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie ir tiria šį įvykį.

Penktadienį Lietuvos dangų skrodę žaibai sukėlė 2 nemažus gaisrus. Apie 14 val. 40 min. Lazdijų rajone, Varnėnų kaime, nuo žaibo iškrovos užsiliepsnojo medinis gyvenamasis namas. Per gaisrą apdegė kambario vidus bei čia buvę baldai. Maždaug tuo pačiu metu dėl tos pačios priežasties Varėnos rajone, Mantvilų kaime, užsidegė medinis tvartas. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas ir perdengimas, apie 3 tonos šiaudų, 3 kub. m lentų, sugadinti žemės ūkio reikmenys. Laimė, pavyko išgelbėti tvarte buvusius gyvulius: 3 veršius ir kiaulę. Šių gaisrų nuostoliai tikslinami.

Šeštadienio naktį apie 1 val. 35 min. gaisras kilo Pasvalio rajone, Dagių kaime, individualiame pastaruoju metu negyvenamame name. Per gaisrą sudegė pastato stogas, įgriuvo perdengimas, apdegė ir buvo išardytos medinės namo sienos. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio naktį ugnis nuniokojo 4 automobilius. Apie 1 val. 30 min. Šiaulių rajone, Kuršėnuose, Pramonės gatvėje, nepataisomai sudegė kol kas nenustatyto savininko automobilis VW Golf. Apie 4 val. toks pats automobilis sudegė ir Šakių rajone, Pavilkijo kaime. O maždaug 30 min. po vidurnakčio Kėdainiuose, A.Kanapinsko gatvėje, užsidegė automobilis MB E 220. Gaisro metu apdegė mašinos variklio skyrius, apsilydė elektros instaliacijos laidai ir plastikinės detalės, nuo karščio apsilydė ir šalia stovėjusio automobilio Audi A4 galinės durelės ir jų apdaila. Šių gaisrų aplinkybės aiškinamos.

Šiąnakt po vidurnakčio Telšių rajone, S.Daukanto gatvėje, prie 9 namo užsiliepsnojo kol kas nenustatytam savininkui priklausantis nenaudojamas autobusas. Atskubėjus ugniagesiams, autobuso kėbulas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą išdegė mašinos salonas, apdegė stogas, nuo karščio suskilinėjo ir išbyrėjo autobuso stiklai. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius