Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio gaisruose žmonių aukų išvengta

Priešgaisirnės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje kilo 122 gaisrai. Laimė, žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienį apie 12.30 val. Klaipėdos rajone, Kiškėnų kaime, sodų bendrijoje „Putinas“, užsiliepsnojo sodo namelis. Gaisro metu apdegė pastato stogas, išdegė kambarys, sudegė jame buvę namų apyvokos daiktai. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Tą pačią dieną apie 18.35 val. gaisras kilo Kėdainių rajone, Šalčmirių kaime stovėjusioje daržinėje. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Per gaisrą stipriai apdegė apie 120 rulonų šieno ir 100 rulonų šiaudų. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Šeštadienį apie 13.30 val. Kėdainių rajone, Maulių kaime, užsiliepsnojo kol kas nenustatyto savininko ražienų laukas. Gaisro metu išdegė apie 20 ha ražienų. Įvykis tiriamas.

Apie 21.35 val. gaisras kilo Kazlų Rūdos savivaldybėje, Vitkiškės kaime stovėjusiame ūkiniame pastate. Per gaisrą sudegė medinis pastatas, apie toną šieno, viduje sukrautos lentos, ūkio reikmenys. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Sekmadienio naktį apie 1.10 val. Kaišiadorių rajone, Kasčiukiškių kaime, užsidegė ūkinis pastatas ir lauko virtuvė. Gaisro metu sudegė medinis pastatas, apdegė mūrinės lauko virtuvės stogas. Įvykis tiriamas.

Sekmadienį apie 14.40 val. gaisras kilo Kaune, Prancūzų gatvės daugiabučio namo balkone. Atskubėjus ugniagesiams, namo laiptinė buvo pilnai uždūminta, o pro 5-to aukšto buto langus veržėsi dūmai. Ugniagesiai su kvėpavimo aparatais iš laiptinės evakavo 10 žmonių. Per gaisrą 5-ame aukšte, bendro naudojimo koridoriuje ir balkone degė sukrauti sendaikčiai ir šiukšlės, smarkai apdegė dviejų butų durys, aprūko visas koridorius. Įvykis tiriamas.

Apie 19.20 val. Ignalinos rajone, Kaneišių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė medinio pastato stogas, apdegė perdengimas ir vienas kambarys. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 41 kitą gelbėjimo darbą, kurių metu išgelbėjo du autoįvykių metu nukentėjusius žmones bei ištraukė keturis skenduolius.

Vėlų penktadienio vakarą nuskendusį žmogų ugniagesiai gelbėtojai ištraukė Šilutės rajone, Barvų kaime, iš Tenenio upelio. Šeštadienio rytą Klaipėdos rajone, iš Minijos upės trijų metrų gylio ugniagesių narai ištraukė nuskendusio apie 16 metų jaunuolio kūną. Tą pačią dieną Šiaulių rajone, iš Raizgių kaime esančio tvenkinio ištrauktas nuskendęs 83-ejų metų senolis, o Tauragės rajone, Dacijonų kaime esančiame tvenkinyje buvo surastas ir ištrauktas į krantą 59-erių metų vyro kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius