-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savavališkas įsibrovimas į transformatorinę baigėsi žūtimi

Gegužės 13-osios pavakarę pagalbos tarnyba informavo Rytų skirstomųjų tinklų Vilniaus rajono dispečerius apie pašalinį asmenį, patekusį į Nemenčinės seniūnijoje Kreivalaužių kaime esančią transformatorinę. Dvidešimt devynerių metų vyras, patekęs į šios transformatorinės 10 kV narvelį, žuvo nuo elektros iškrovos. Įvykį tiria policijos pareigūnai ir Valstybinė energetikos inspekcija, rašoma RST pranešime.
Ženklas
Ženklas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak RST dispečerinio centro Operatyvinio planavimo grupės vadovo Ervino Pareigio, pagal pirminę įvykio vietos apžiūrą ir liudininkų pasakojimą galima daryti prielaidą, kad šio savavališko įsibrovimo į bendrovės įrenginius tikslas – spalvotųjų metalų vagystė.

„Tokių faktų, kuomet piktavaliai bando pasisavinti spalvotuosius metalus iš elektros energijos skirstymo įrenginių, pastaruoju metu itin padažnėjo Vilniaus rajone“, - sako E. Pareigis.

Jo teigimu šis tragiškas įvykis rodo, kad kai kurie gyventojai vykdo neteisėtus veiksmus ir rizikuoja savo gyvybe, nepaisydami energetikų perspėjimų, įspėjamųjų ženklų, apsauginių tvorų bei spynų. Pasak E. Pareigio, neteisėtais ir piktavališkais veiksmais žmonės kelia grėsmę ne tik savo gyvybei, jie gali sužaloti kitus asmenis, sukelti gaisrą ar sutrikdyti elektros energijos tiekimą dideliam skaičiui vartotojų.

Kaip praneša RST, ketvirtadienį užfiksuotas incidentas Nemenčinės rajone yra jau antras tragiškai pasibaigęs įvykis RST elektros tinkle šiais metais. Balandžio mėn. bandydamas neteisėtai prisijungti prie elektros oro linijų žuvo dvidešimtmetis Rokiškio rajono gyventojas.

RST nuolat primena gyventojams apie gresiančius pavojus ir būtinybę laikytis saugos reikalavimų, kai gamtos stichijos pažeidžia elektros tinklo įrenginius ar nutraukia oro linijas.

Gyventojai, pastebėję elektros įrenginių plėšimo ar sugadinimo požymius, nelegalaus elektros vartojimo atvejus bei neteisėto prisijungimo prie RST elektros tinklo faktus, prašomi nedelsiant pranešti RST kontaktų centro telefonu 1802 arba anoniminių pranešimų telefonu (8 5) 2552555.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius