Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo nariui Rokui Žilinskui neatsirūgo naktiniai siautėjimai, o jo bičiuliui Markui skirta bauda (video)

Teismas paskelbė nuosprendį skandalingojo parlamentaro ir jo draugo baudžiamojoje byloje dėl konfliktavimo su taksistu ir septynių policijos pareigūnų įžeidinėjimo.
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienį Vilniaus 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį Seimo nariui 37 metų R.Žilinskui bei jaunajam jo bičiuliui Markui Gurskiui.

Su vadinamąja šoumenų, Tautos prisikėlimo partija į Seimą pakliuvusiam politikui, buvusiam LNK žinių vedėjui R.Žilinskui teismas baudos neskyrė. Baudžiamojoje byloje politikas visiškai išteisintas: ir dėl viešosios tvarkos sutrikdymo, ir dėl pasipriešinimo policijai bei pareigūnų įžeidinėjimo. 

Tačiau išteisinamasis nuosprendis dar nereiškia, kad politikas visiškai nekaltas: už minėtus teisės pažeidimus R.Žilinskui bus iškelta administracinė byla. Teismo vertinimu, parlamentaro veiksmai nebuvo tokie intersyvūs, kad už juos nusipelnytų baudžiamosios atsakomybės.

Rimtesnės bausmės nusipelnė tik politiko draugas M.Gurskis: už pasipriešinimą pareigūnams ir jų įžeidinėjimus jaunam vyrui skirta 5200 litų bauda. Pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl viešosios tvarkos trikdymo Markas, kaip ir Rokas, išteisintas.

„Nukentėjusieji pripažino, kad Žilinskas elgėsi žymiai santūriau nei Gurskis“, – pažymėjo nuosprendį paskelbęs teisėjas Gintaras Dzedulionis.

Šiandieniniu teismo nuosprendžiu nepatenkintos abi pusės. Seimo narys R.Žilinskas žiniasklaidai tvirtino, jog būdamas visai nekaltas neturėtų būti traukiamas ir administracinėn atsakomybėn. Šią bylą kuruojanti prokurorė Lilija Balaišienė taip pat neslėpė nuostabos ir neatmetė galimybės nuosprendį skųsti.

Lygiai prieš dvejus metus

Visa ši liūdnu anekdotu virtusi istorija, kurios peripetijas teisme teko narplioti ištisus metus, prasidėjo lygiai prieš dvejus metus, 2007-ųjų gruodžio 4-osios naktį.

R.Žilinskas su M.Gurskiu linksminosi Vilniaus senamiestyje, o naktį išskvietė „Martono“ taksi ir keliavo tęsti linksmybių.

Pakeliui neblaivūs keleiviai taip įsiutino taksi vairuotoją, jog Antakalnyje, likus maždaug 3 kilometrams iki R.Žilinsko namų, taksistas atsisakė toliau vežti – liepė susimokėti ir nešdintis lauk.

Keleiviams nepanorus atsiskaityti už esą ne iki galo suteiktą paslaugą, taksistas Olegas Chatkevičius jėga įsodino R.Žilinską atgal į mašiną ir iškvietė policiją.

Portalas 15min.lt, vykstant šiam teismo procesui, išsamiai pasakojo apie įvairius bičiulių konfliktavimo su taksistu bei policininkais epizodus (žr. susijusius straipsnius).

„Čiulpk tu b..., asile, debile!“ – tokius iš M.Gurskio išgirstus įžeidimus teisme iš atminties citavo vienas iš apklaustųjų pareigūnų.

„Kodėl aš turiu čiulpti kažkam? Man tai nemalonu. Šiaip ir nesiūlo nieks tokių dalykų“, – kitas pareigūnas nesismulkindamas viešame teismo posėdyje aiškino, kaip pasijuto susidūręs su kaltinamaisiais.

Policininkai teisme pasakojo, kad mėgstamiausias iš porelės keiksmų buvo „pederaste“, dar jie prasivardžiavo mentais, pydarais, idiotais.

„Tai aišku, kad pažemino! Kam bus malonu, kai tave vadina pederastu, asilu, debilu?“ – kaip jam nuskambėjo girtų bičiulių įžeidimai, teisme drąsiai yra išrėžęs ir taksistas O.Chatkevičius.

R.Žilinskas su M.Gurskiu teismą tikino esantys nekalti, politiką šią bylą nuolat vadino farsu.

Rokui skandalai – tik į naudą

Savo ruožtu valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikanti prokurorė L.Balaišienė per baigiamąsias kalbas stebėjosi bei apgailestavo, kad abu iš pažiūros išsilavinę vyrai dėl šios istorijos tapo pajuokos objektais.

Patirtis rodo, kad Lietuvoje prastas įvaizdis ne tik netrukdo, bet ir padeda gyventi. Būdamas paprastas žurnalistas R.Žilinskas įsivėlė ne tik į šį skandalą, bet ir sukėlė avariją, neblaivus įkliuvo policijai, vėliau buvo pagautas pareigūnų prie vairo be teisių. Rokui yra tekę praleisti naktį areštinėje. 

Tačiau 2008 metų rudenį R.Žilinską žmonės išrinko į Seimą, jis netgi tapo „atominiu Roku“ – Atominės energetikos komisijos pirmininku.

VIDEO: Roko Žilinsko sėkmė teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius