Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25 /18:38

Seimo pirmininko kortežas patyrė avariją

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kortežas trečiadienį ryte Vilniuje, Pamėnkalnio gatvėje, patyrė avariją. Skaitytojo Tomo duomenimis, Seimo pirmininko kortežas važiavo šviečiant raudonam šviesoforo signalui. Paaiškėjo, kad kaltę prisiėmė V.Pranckiečio vairuotojas, kurio atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas.
Seimo pirmininko kortežas patyrė avariją
Seimo pirmininko kortežas patyrė avariją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė patvirtino, kad trečiadienį ryte avariją patyrė V.Pranckiečio kortežas.

Pasak jos, V.Pranckietis vyko iš laidos „Žinių radijuje“, kai Pamėnkalnio ir Tauro gatvių sankryžoje įvyko avarija.

„Policija aiškinasi, kokiu greičiu jis važiavo, bet, mano akimis, greitis buvo ne toks, koks leistinas mieste, kur kas didesnis“, – Seimo vadovo atstovė svarstė, kad dėl avarijos tikriausiai kaltas taksistas.

D.Vencevičienės teigimu, kortežas kirto sankryžą ir sustojo vidury jos, pamatęs, kad į sankryžą dideliu greičiu atvažiuoja taksi automobilis „Toyota Prius“.

„Seimo pirmininko mašina tikrai nelėkė. Mes pamatėme atlekiantį taksi automobilį ir mašina tiesiog sustojo sankryžoje, nes matė, kad situacija tokia, jog avarija neišvengiama. Tada taksi automobilis trenkėsi. Policija aiškinasi, kokiu greičiu jis važiavo, bet, mano akimis, greitis buvo ne toks, koks leistinas mieste, kur kas didesnis“, – teigė D.Vencevičienė, pati buvusi įvykio vietoje.

Pasak jos, Seimo pirmininkas V.Pranckietis iškart buvo persodintas į kitą automobilį ir nuvežtas į Seimą.

VIDEO: Į V.Pranckiečio kortežą atsitrenkęs vairuotojas: „Važiavau leistinu greičiu“

Per įvykį niekas nenukentėjo.

Skaitytojas Tomas, matęs įvykį, praneša, kad Seimo pirmininko kortežas sankryžą kirto šviečiant raudonam šviesoforo signalui, garsinį signalą įjungė tik įvažiuodamas į sankryžą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad pranešimas apie šį eismo įvykį buvo gautas trečiadienį 8.35 val.

Policijai skambino Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnas, prisipažinęs, kad jo paties įvykio vietoje nėra.

VAD pareigūnas patvirtino, kad į eismo įvykį Vasario 16-osios ir Pamėnkalnio gatvių sankryžoje sostinės Naujamiesčio seniūnijoje įvyko avarija. Žmonės per susidūrimą nesužaloti. Tačiau vairuotojai nesutarė dėl kaltės, todėl paprašė patrulių pagalbos.

15min primena, kad išvakarėse Tauragės rajone į avariją pateko Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis. Taurų gyvenvietėje susidūrus VW ir „Volvo“ automobiliams, žmonės taip pat nebuvo sužaloti.

Prie automobilio vairo sėdėjęs VAD pareigūnas prisiėmė kaltę, praneša TV3 Žinios. Jo atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas, po kurio paaiškės, kokia atsakomybė laukia pareigūno.

Griežčiausia nuobauda – atleidimas iš darbo.

Dėkojame skaitytojui Tomui už nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius