Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimyninė drama Klaipėdoje: motinai tik po prokurorų įsikišimo pavyko atgauti sūnų

Dar 2012 metų birželį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nustatė keturmečio berniuko gyvenamąją vietą su jo motina, tačiau tik šių metų kovo 12 d. jau ūgtelėjęs sūnus galėjo ją apkabinti. Pusantrų metų teismo sprendimo grąžinti vaiką mamai nevykdęs jo tėvas šiuo metu yra teisiamas Klaipėdos miesto apylinkės teisme.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis Klaipėdos apylinkės prokuroras Saulius Galminas ikiteisminį tyrimą dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo inicijavo po to, kai jam nepavyko geruoju įkalbėti 38 m. klaipėdiečio V. J. perduoti sūnų motinai. 

Pasak prokuroro, itin daug pastangų, kad būtų įvykdytas teismo sprendimas, įdėjo ir antstolis – buvo iki smulkmenų aptarta ir numatyta vaiko bendravimo su motina tvarka bei perdavimo jai procedūra, gautas teismo leidimas, esant būtinybei, panaudoti jėgą, tačiau niekur nedirbantis ir savo gyvenamojo būsto neturintis vyras visais įmanomais būdais stengėsi išvengti sūnaus perdavimo, slapstėsi nuo antstolio ir policijos pareigūnų, neatidarydamas jiems nuomojamo buto durų ir pan. 

Visgi galiausiai kovo 12 d. mama sūnų atgavo, tačiau jis buvo nusilpęs ir apleistas, todėl tą pačią dieną buvo paguldytas į ligoninę. 

Penkis mažamečius vaikus, kurių motinos – skirtingos, auginęs vyras taip greičiausiai elgėsi iš išskaičiavimo, nes esama duomenų, kad jis gali gyventi iš už  vaikus gaunamų pašalpų. Dviem iš jo  auginamų vaikų yra nustatyta slauga. 

„Kartu su Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistais sieksime įvertinti tėvo  galimybes tinkamai prižiūrėti kitus keturis vaikus. Nustačius, kad vyras nepajėgus jais pasirūpinti, bus sprendžiamas klausimas dėl tėvo valdžios apribojimo“, – sako valstybinį kaltinimą byloje dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo  palaikantis prokuroras Saulius Galminas.  

Kitas teismo posėdis šioje byloje numatytas kovo 31 d

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius