Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 07 /12:25

Sekmadienio rytą Nemune nuskendo Gargždų kūno kultūros mokytojas Marius Baranauskas

Šilininkų kaime upė pasiglemžė jauno Gargždų Kranto vidurinės mokyklos pedagogo M.Baranausko gyvybę.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr

Šįryt apie 6 val. Šilutės rajone, Šilininkų kaime, Nemuno upėje, nuskendo jaunas Gargždų Kranto vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojas Marius Baranauskas.

Teigiama, kad 25 metų vyras nuslydo į vandenį brisdamas per akmeninę brastą.

Yra žinoma, kad trys bičiuliai lemtingą ankstų sekmadienio rytą prie Nemuno buvo atvykę žvejoti. Velionis buvo užkietėjęs žvejys, kuris dar būdamas 22 metų laimėjo Lietuvos meškeriotojų čempionatą ir net garbingai atstovaudavo Lietuvai pasaulinėse pirmenybėse. Pastaruoju metu M.Baranauskas ėjo Gargždų mėgėjiškos ir sportinės žūklės klubo „Pyla“ prezidento pareigas.

Ištikus nelaimei, gelbėti Mariaus šoko kartu atvykę du draugai, bet jiems nepavyko.

Mokytojo kūną surado netrukus į nelaimės vietą atvykę Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai.

Nelaimės aplinkybes toliau tiria Šilutės rajono policijos pareigūnai.Vanduo yra didžiausia paslaptis, galbūt todėl aš į jį kitaip ir žiūriu. Matau: čia akmenukas, duobelė, ten brasta, todėl jau numanau, kokios žuvys gali plaukioti...

„Vanduo yra didžiausia paslaptis“

2010 metų rugpjūčio 21 dienos laikraštyje „Gargždų Banga“ buvo išspausdintas interviu su M.Baranausku, kuriame vienas geriausių Lietuvos žvejų pasakojo apie savo pomėgius ir gyvenimo būdą. „Neklauskit, kokią didžiausią žuvį esu pagavęs, man tai tiesiog nesvarbu. Jau penkerius metus su Lietuvos sportinės žūklės rinktine dalyvauju čempionatuose, o ten rezultatas skaičiuojamas pagal pagautų žuvų kiekį. Turbūt daugiausia esu pagavęs 13 kilogramų per 3 valandas. Su rinktine apvažiuojame nemažai Europos šalių, tačiau realiai jų nė vienos nemačiau. Nuvykę prie vandens visą savaitę intensyviai dirbame, tad pagalvoti apie žymias šalies vietas net nėra kada“, – laikraštis citavo pašnekovą.

To interviu metu Marius buvo pasakęs ir tokią įdomią mintį: „Manau, kad norint būti žveju reikia suprasti gamtą. Man pačiam vanduo yra didžiausia paslaptis, galbūt todėl aš į jį kitaip ir žiūriu. Matau: čia akmenukas, duobelė, ten brasta, todėl jau numanau, kokios žuvys gali plaukioti. Tai, ką įsivaizduoji, su meškere gali patikrinti...“

Šiurpi statistika

Šįmet, kaip ir, deja, kasmet, žmonės Lietuvoje skęsta masiškai.

Vanduo įvairiomis aplinkybėmis pasiglemžia net daugiau gyvybių nei gaisrai ar autoavarijos.

Naujausiais apibendrintais praėjusio antradienio Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, nuo metų pradžios mūsų šalyje buvo nuskendę 115 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius