-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekso reikmenų parduotuvės viliojo ir narkomanus (video)

Klaipėdos pareigūnų akys nukrypo į sekso reikmenų parduotuves. Įtariama, kad ten galėjo būti prekiaujama ir narkotinėmis medžiagomis, kurias gamino, fasavo bei pakuodavo bendrovės darbuotojai.
Sekso reikmenų parduotuvėse, įtariama, prekiauta psichotropinį poveikį turinčiomis medžiagomis.
Sekso reikmenų parduotuvėse, įtariama, prekiauta psichotropinį poveikį turinčiomis medžiagomis. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Teisėsaugininkai nustatė, kad parduotuvių darbuotojos buvo išmokytos reklamuoti šias medžiagas kaip narkotinių (psichotropinių) medžiagų (kokaino, ekstazio bei pan.) pakaitalus.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad uostamiestyje ypač išpopuliarėjo šiose parduotuvėse po 300 Lt už 1 gramą parduodamos medžiagos, supakuotos į reklamines pakuotes „Twist“, „Storm“ bei „Love Powder“.

Įtariama, kad parduotuvių veiklą organizavo, prekių pakuotes ir chemines žaliavas urmu įsigydavo anksčiau neteistas 1964 metais gimęs klaipėdietis K. G.

Taip pat įtariama, kad psichotropinių ir cheminių medžiagų mišinius namuose gamino, juos fasuodavo ir į skirtingas pakuotes supakuodavo šių parduotuvių darbuotojos.

Galutiniam vartotojui buvo parduodami stikliniai indeliai su 0,2 g ar 0,5 g medžiagos mišinio arba stiklinis indelis su 1 g medžiagos mišinio sandarioje reklaminėje pakuotėje. Užrašai ant pakuočių skelbė, kad viduje yra aromatizatoriai, jog cheminio mišinio sudėtyje nėra uždraustų ir sveikatai žalingų komponentų.

Gavę duomenų, kad bendrovės direktoriaus ir vadybininkės namuose, taip pat parduotuvėse sukaupti labai dideli kiekiai, įtariama, psichotropinių medžiagų (jų darinių), skirtų realizuoti per šventes, Organizuotų nusikaltimų tyrimų biuro pareigūnai sulaikė bendrovės direktorių ir, įtariama, neteisėtoje veikloje dalyvavusius asmenis.

Kratų pas įtariamuosius ir sekso prekių parduotuvėse metu aptikta apie 2 kg, įtariama, psichotropinės medžiagos (jos darinio), komerciniu požiūriu labai dideli kiekiai sufasuotos ir parduoti paruoštos medžiagos, medžiagos ruošinių, pakavimo talpų, etikečių, pakavimo lydymo-vakuumavimo aparatas, pinigų skaičiavimo aparatai bei pinigai, neapskaičiuoti bendrovės buhalteriniame balanse.

Įtariama, kad komercinė paimtų medžiagų vertė gali viršyti 1 mln. Lt.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti ir dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla įteikti bendrovės direktoriui ir vadybininkei.

Teisėsaugininkai apribojo bendrovės, įtariamųjų, taip pat su įtariama nusikalstama veikla susijusių fizinių ir juridinių asmenų bei kaltininkų giminaičių nuosavybės teises į turtą ir lėšas, esančias kredito bendrovėse ir bankuose.

Be to, apribotos nuosavybės teisės į K. G. namo dalį (pirminiais duomenimis, rinkos vertė apie 1 mln. Lt), jo naudojamus automobilius „Mercedes Benz E 500“ (2005 m. – rinkos vertė apie 50 000 Lt) ir „Mercedes Benz S 600“ (2007 m. – rinkos vertė apie 135 000 Lt).
Kratų metu policijos pareigūnai taip pat rado ir paėmė apie 150 000 Lt grynaisiais.
K. G. suimtas, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.
VIDEO: Klaipėdoje baigta dalis tyrimo dėl sekso prekių parduotuvių veiklos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius