Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualinių nusikaltimų byloje nuosprendžio išvengęs skandinavas Vilniaus teismo prašo leisti jam gydytis Danijoje

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja Skandinavų verslo centro vadovo Bjarkės Gallo Bernerio Schultzo, kuriam skirtas priverstinis gydymas Lietuvoje, apeliacinį skundą.
Bjarke Gallas Berneris Schultzas
Bjarke Gallas Berneris Schultzas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Skandinavų verslo centro vadovas Bjarke Gallas Berneris Schultzas kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, nes yra nepatenkintas pirmosios instancijos teismo nutartimi šioje rezonansinėje byloje.

Kaip rašė 15min.lt, Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas kovą paskelbė, kad sustabdo bylos nagrinėjimą seksualiniu prievartavimu ir žaginimu kaltinto dano B.G.B.Schultzo atžvilgiu.

Apeliacine tvarka dano dabar skundžiamoje teismo nutartyje pažymima, kad užsieniečiui po nusikalstamų veikų, kuriomis jis yra kaltinamas, padarymo sutriko psichika ir dėl to jis negali suprasti savo veiksmų esmės, jų valdyti. Todėl teismas yra nutaręs vyriškiui taikyti priverčiamąją medicinos priemonę – stacionarinį stebėjimą bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje.

Aukštesnės instancijos teismo, kur vyksta neviešas procesas, B.G.B.Schultzas prašo leisti jam vykti į Daniją ir gydytis ten. Užsienietis akcentuoja, kad gauti kvalifikuotą medicinos pagalbą Lietuvoje jam nėra įmanoma vien dėl kalbos barjero.

Antradienį į jo skundo nagrinėjimą danas atvyko su žmona lietuve.

Tačiau bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkė Jūratė Damanskienė daną išprašė: „Kaltinamąjį prašau išeiti iš teismo salės. Esame gavę eksperto išvadą, kad posėdžiuose dalyvauti negalite. Kitokios išvados mes neturime.“

Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta mergina ir jos gynėjas į teismą antradienį neatvyko, nors jiems apie posėdžio vietą ir laiką buvo pranešta tinkamai. Teismas galėjo nagrinėti bylą be jų, nes svarstomas ne jų pateiktas apeliacinis skundas.

Teismas nutarė atnaujinti šioje byloje įrodymų tyrimą. Į kitą posėdį bus kviečiami ekspertai, pateikę išvadas apie B.G.B.Schultzo psichinę būklę ir konstatavę, jog šiuo metu jis negali suprasti savo veiksmų.

Teismas atmetė B.G.B.Schultzo prašymą nuvykti į Daniją aplankyti artimųjų. Danas 15min.lt žurnalistui minėjo, kad jau dvejus metus neturi galimybės aplankyti sunkiai sergančios savo motinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius