-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senutę nužudžiusi mergina turi kalėti aštuonerius metus, nusprendė teismas

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė už garbaus amžiaus pensininkės nužudymą nuteistos Raseinių rajono gyventojos Irinos M. skundą, kuriuo ji prašė sušvelninti bausmę.
Lietuvos apeliacinis teismas
Lietuvos apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apeliacinio teismo manymu, 1993 metais gimusi mergina už sunkų nusikaltimą turės kalėti aštuonerius metus, kaip buvo nusprendęs ir Šiaulių apygardos teismas.

Irina M., kuri nusikaltimo metu buvo nepilnametė, prašė perkvalifikuoti jos veiksmus – iš tyčinio nužudymo į neatsargų gyvybės atėmimą. Nuteistoji prašė atsižvelgti į tai, kad prisipažino dėl nusikaltimo ir gailėjosi, augo sunkiom sąlygom.

Šiaulių apygardos teismas nustatė, kad Irina M. ją globojusią moterį nužudė būdama nepilnametė ir neblaivi.

Jos 24-erių bendrininkė I.S. kalės septynerius metus, ji nuosprendžio neskundė. Ši moteris nuteista už vaiko įtraukimą į nusikalstamą veiką, taip pat vaiko įtraukimą girtauti, sunkų sveikatos sutrikdymą, plėšimą ir viešosios tvarkos pažeidimą.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2010 metų sausio 30 dieną Raseinių rajone, Betygalos miestelyje.

Draugės beveik dvi dienas gėrė alų. Kai svaigalams pritrūko pinigų, nutarė jų prasimanyti iš Irinos M. pažįstamos, tame pačiame miestelyje gyvenančios 86 metų O.P. Ji ne vienerius metus padėjo sunkiai besiverčiančiai Irinos M. šeimai, globojo ir pačią merginą.

Nuo alkoholio apsvaigusios draugės atėjo prie senutės ir, šiai atidarius duris, Irina M. kumščiu O.P. smogė į veidą. Moteris nukrito galva atsitrenkdama į grindis.

Pro namo koridoriuje gulinčią senutę merginos įsibrovė į koridorių. Tada nepilnametė bejėgei O.P. dar porą kartų ranka trenkė į galvą ir ėmė moterį spardyti. Kaip vėliau konstatavo ekspertai, nepilnametės smūgiai buvo lemtingi. Namo šeimininkę spardė ir I.S. Įsibrovėlės ėmė naršyti senutės namus, jos piniginėje rado 110 litų, juos pasiėmusios pasišalino.

Nukentėjusioji ligoninėje mirė po poros mėnesių.

Nuteistosios Kauno teritorinei ligonių kasai turės atlyginti 1,2 tūkst. litų žalą, dar 217 litų valstybei priteista už proceso išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius