-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynis kilogramus areštinėje praradusi viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė tvirtina už grotų patyrusi mirties repeticiją

Už 80 tūkstančių litų užstatą į laisvę po mėnesio įkalinimo areštinėje paleista Panevėžio verslininkė ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė apie savo savo patyrimus dalijosi „Lietuvos ryto“ televizijos „Lietuva tiesiogiai“ laidoje.
2011 m. pradžioje Mindaugas Balčiūnas (kairėje) drauge su „FIBA Europe“ generaliniu sekretoriumi Naru Zanolinu (viduryje) klausėsi viešbučio „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės (dešinėje) pasakojimo, kaip rekonstruojamas viešbutis.
2011 m. pradžioje Mindaugas Balčiūnas (kairėje) drauge su „FIBA Europe“ generaliniu sekretoriumi Naru Zanolinu (viduryje) klausėsi viešbučio „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės (dešinėje) pasakojimo, kaip rekonstruojamas viešbutis. / Gintaro Lukoševičiaus/BFL nuotr.

Moteris tvirtina, kad tas areštinėje praleistas mėnuo jai buvo tikras pragaras, „mirties repeticija“, per kurį ji neteko septynių kilogramų. Patekusi į siaubingai apšnerkštą kamerą moteris jau pirmąją dieną paprašė prižiūrėtojų valymo priemonių, kad galėtų iššveisti savo naująją buveinę. Kamera buvusi neremontuota, langų plyšiai buvę tokie, „kad pirštą galėjai iškišti į lauką“.

Per tą mėnesį verslininkė du kartus iš Panevėžio buvo vežama į Šiaulių tardymo izoliatorių. „Patys areštinės darbuotojai stebėdavosi, kodėl mane vežioja. Su automobiliu, kuris iš vidaus visas apšerkšnijęs. Kai tu sėdi, tavo paltas prišąla prie sienų. Važiuoji pasodinta narve. Maža to, vieną kartą tris su puse valandos sėdėjau metras ant metro kameroje, laukiau, kol etapą užregistruos. Kitą kartą mes, septynios moterys, sėdėjome gal septynių kvadratų kameroje šešias su puse valandos be maisto, be vandens, be šviesos. Ir sutemus iš to vadinamojo tualeto, kur skylė yra kampe, pradėjo lįsti maždaug trisdešimties centimetrų dydžio žiurkės. Viena moteris per epilepsijos priepuolį nualpo“, – pasakojo D.Kuklierienė.

„Pirmas tris paras iš viso nevalgiau, gal dėl šoko. Paskui bandžiau valgyti. Bet valgydavau tik sriubą, nes ją galima šiek tiek valgyti, ir duoną. Maisto aš baisesnio gyvenime nevalgiau. Ir ne dėl to, kad esu išlepusi ponia, bet dėl to, kad ypatingai neskaniai gamina“, – tvirtino verslininkė, pavadindama areštinės maistą „brudu“.

„Nuomonė apie mane jau yra suformuota, kad aš esu aferistė, kad aš grobsčiau pinigus, kad aš padirbinėjau dokumentus. Aš, atvirai pasakius, pati nežinau, kuo esu kaltinama iki galo, nes manęs niekas su ta medžiaga nesupažindino“, – skundėsi D.Kuklierienė.

Sukčiavimo organizavimu, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu bei papirkimu įtariamą D.Kuklierienę Panevėžio apylinkės teismas leido suimti sausio 9 dieną. Už grotų ji praleido visą mėnesį.

Moteris pareigūnų buvo sulaikyta kartu su korupcija įtariamu Lietuvos krepšinio federacijos generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu ir Panevėžio mero patarėju Dariumi Simėnu. Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti Panevėžio merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui, tačiau jis sulaikytas nebuvo.

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, siekdami atskleisti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su milijoninių lėšų, gautų iš Europos Sąjungos fondų ir galbūt iš Panevėžio miesto savivaldybės, panaudojimu uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Įtariama, kad prieš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“ Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius