Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šešėlio“ pagalbininkai – ir kasos aparatai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog pirmą šių metų pusmetį atlikusi 33 viešojo maitinimo įmonių patikrinimus nustatė beveik 1,6 mln. litų neapskaitytų pajamų. Už kasos aparatų naudojimo taisyklių pažeidimus šiais metais jau surašyta 213 administracinių teisės pažeidimų protokolų.
Kasos aparatas
Kasos aparatas / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities mokesčių inspekcijos pranešime, vieni iš dažniausiai nustatomų kasos aparatų naudojimo tvarkos pažeidimų – neišduodami kasos kvitai, vietoje fiskalinio kvito klientams išduodamos tarpinės sąskaitos, neteisėtai taikomos nuolaidos. Tokiomis priemonėmis įmonės siekia nuslėpti dalį savo uždarbio ir išvengti gautų pajamų už suteiktas paslaugas apskaitymo.

„Patikrinus bendrovę, kurios kavinės įsikūrusios trijuose prekybos centruose, paaiškėjo, jog čia nebuvo užtikrinama, kad klientams atsiskaitant būtų išduodami fiskaliniai kvitai. Įvertinus bendrovės elektroninių kontrolinių juostų duomenis nustatyta, kad  bendrovė galimai nuslėpė 1 mln. litų,“ – teigia Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas.

Inspekcijos specialistai, neseniai patikrinę vieną sostinės kavinę, nustatė, jog  jos klientams buvo išduodamos tik tarpinės sąskaitos visai mokėtinai sumai, tačiau kasos aparate bendrovė užpajamuodavo tik dalį jų. Neteisėtai pritaikiusi fiktyvias nuolaidas, įmonė neapskaitė apie 270 tūkst. litų, nuo jų mokesčių neskaičiavo ir į valstybės biudžetą nemokėjo.

Vilniaus AVMI primena, kad dar praėjusiais metais išaiškino visoje šalyje veikiantį picerijų tinklą, iš kurio klientų buvo imama visa mokėtina suma, o kasos aparatuose apskaitoma nuo 10 iki 50 proc. paimtų grynųjų pinigų. Tokiu būdu neapskaitytų pajamų suma siekė 1,44 mln. litų, priskaičiuota 273,3 tūkst. litų mokesčių.

Valstybinė mokesčių inspekcija, siekdama suvienodinti mokesčių mokėtojų prievolių vykdymą ir užkirsti kelią neteisingam teisės aktų taikymui, parengė įsakymo projektą, kuriame patikslino viešųjų maitinimo įstaigų elektroninių kasos aparatų reglamentavimą. Projektas pristatytas Viešbučių ir restoranų asociacijai bei kasos aparatus aptarnaujančių įmonių atstovams.

Vilniaus AVMI ragina gyventojus už prekes ar suteiktas paslaugas prašyti fiskalinių kvitų. Norėdami pranešti apie mokestinius pažeidimus gyventojai gali skambinti Mokesčių informacijos centro tel. 1882 arba kreiptis į vietos mokesčių inspekciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius