Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši Kėdainių gyventojai įtariami pagrobę turto už 600 tūkst. litų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo tarnybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje (NNTS) baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagysčių. Kauno apygardos prokuratūrai perduota 25 tomų byla, kurioje įtarimai pareikšti šešiems Kėdainių rajono gyventojams, iš jų – dviems nepilnamečiams. Keturi iš jų kaltinami veikę organizuotoje grupėje.

Ikiteisminis tyrimas truko dvejus metus, į vieną baudžiamąją bylą buvo sujungti 52 ikiteisminiai tyrimai iš įvairių Lietuvos rajonų. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad sulaikytieji asmenys pasikėsino apvogti ar apvogė 5 bankomatus, vogė iš parduotuvių, garažų, sandėliukų, ūkinių bendrovių, spaudos kioskų, geležinkelio transporto priemonių. Įtariamieji vogdavo viską, ką rasdavo ar pasitaikydavo po ranka: cigaretes, maisto produktus, alkoholį, daržoves, kurą, motociklus, žoliapjoves.

Vien iš ūkinių bendrovių įtariamieji pavogė įvairių chemikalų ir herbicidų už daugiau nei 40 tūkst. litų. Iš viso jų padaryti nuostoliai siekia 600 tūkst. litų. Nusikaltimus įtariamieji vykdė Kauno mieste, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Raseinių, Panevėžio ir Radviliškio rajonuose. Vykdyti nusikaltimų įtariamieji vykdavo pavogtas automobiliais. Tam tikslui buvo pavogta 12 įvairių markių automobilių.

Pasak NNTS viršininko Raimondo Baltaduonio, operatyvinis tyrimas buvo pradėtas dar 2008 metais, kai buvo nustatyta, kad Kauno apskrityje užregistruotas bankomatų vagystes gali vykdyti kelių asmenų grupė. Įtariamieji buvo sulaikyti kartu su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono PK pareigūnais 2009 metų vasario, kovo mėnesį. Tai vienas sėkmingiausių šiais metais baigtų tokios didelės apimties tyrimų.

Visiems šešiems pareikšti įtarimai dėl didelės vertės turto vagysčių (LR BK 178 str. 2, 3 d.), už ką gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų. Trys iš įtariamųjų – R.A. (45 m.), A.G. (28 m.) ir E.P. (27 m.) iki šiol suimti, likusiems įtariamiesiems skirtos kitos kardomosios priemonės.

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūros prokurorai šią bylą su kaltinamuoju aktu perduoda nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius