-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šešiolikmetis iš Elektrėnų nenustoja stebinti policijos pareigūnų

Liepos 6 d. naktį Elektrėnuose gyvenantis šešiolikmetis, vairuodamas automobilį BMW, apgadino du skirtingose gatvėse stovinčius automobilius ir, pasišalinęs iš įvykių vietų, žiedinėje sankryžoje nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į smėlio krūvą. Visas jaunuolio pasivažinėjimas Elektrėnų gatvėmis buvo užfiksuotas vaizdo stebėjimo kameromis.
Nepilnamečio vairuota „Honda Civic“
Nepilnamečio vairuota „Honda Civic“ / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Tiriant įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad automobiliui BMW, kurį vairavo šešiolikmetis, nustatyta tvarka neatlikta valstybinė techninė apžiūra, be to, ant jo buvo pritvirtinti kitos transporto priemonės valstybinio numerio ženklai, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Dėl tokių veiksmų Panevėžio miesto apylinkės teismas nepilnametį, neturinčio teisės vairuoti, nubaudė 137 valandų nemokamais viešaisiais darbais ir konfiskavo transporto priemonę.

Deja, jaunuolio siautėjimai nesibaigė. Rugpjūčio 16 d. naktį jis vėl pastebėtas Elektrėnų gatvėse, tik jau su kita transporto priemone – „Honda Civic“ be valstybinio numerio ženklo. Policijai buvo pranešta, kad šis automobilis dideliu greičiu važinėja miesto gatvėmis. Pareigūnai jį rado stovintį prie garažų.

Rugsėjo 16 d., 12 val., nepilnametis atvyko į Elektrėnų policijos komisariatą, kur jam dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų buvo surašytas protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 123 str. 1, 2 d. ir 128 str. 1 d.).

Komisariate buvo atlikta šešiolikmečio dalinė asmens apžiūra, kurios metu rastas dujų balionėlis „Nato“ su paralyžiuojančiomis dujomis, priskiriamomis prie D kategorijos dujinių ginklų, ir kurias asmenims iki 18 metų draudžiama turėti. Pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 196 str. 1 d.).

Vėliau vaikinas, jam prašant, buvo palydėtas į tualetą, kur nusprendė parūkyti. Ir vėl „užsidirbo“ protokolą už rūkymą vietose, kuriose draudžiama tai daryti (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1851 str. 2 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius