Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 27 /18:40

Šeštadienį gelbėtojai gavo kelis nerimą keliančius pranešimus apie Kuršių mariose į bėdą patekusius žmones

Šeštadienį po vidurdienio gelbėtojai sulaukė kelių nerimą keliančių pranešimų, apie į bėdą Kuršių mariose patekusius žmones. Mariose pradėtos gelbėjimo operacijos, ruošiamasi į orą pakelti sraigtasparnį.
Šeštadienis Kuršių marių pakrantėje
Šeštadienis Kuršių marių pakrantėje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Kaip redakciją informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, apie 12.59 val. bendruoju pagalbos telefonu gelbėtojus pasiekė informacija, kad Kuršių mariose žmonės pastebėjo apvirtusią valtį, į kurią įsikibę plūduriuoja trys jaunuoliai.

Tikrinti šios informacijos iš Neringos išplaukė ugniagesių kateris „Zunda“.

Netrukus gelbėtojus pasiekė kitas pranešimas, kad dar naktį prie Drevernos apsivertė valtis su penkiais jaunuoliais. Vienam vaikinui pavyko išplaukti. Sušalęs ir išvargęs jis buvo rastas netoli Sakučių malūno.

Vaikinas tvirtino, kad vienas jo bendrakeleivis nuskendo, kur dingo kiti, jis nežino. Vaikinui pagalbą pradėjo teikti medikai.

Gelbėtojai neatmeta, kad Kuršių mariose pastebėta valtis gali būti ta pati, kuri apsivertė prie Drevernos.

Gelbėjimo tarnybos dar tikslina šią pradinę informaciją.

Papildyta: Bendrasis pagalbos centras išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad šeštadienį apie

12.59 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kuršių mariose, tarp Juodkrantės ir Pervalkos, 3-4 km nuo kranto, plūduriuoja apvirtusi valtis, 3 žmonės vandenyje.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos bei Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos apskrities VPK ir Neringos bei Klaipėdos r. greitosios pagalbos medikams.

Papildyta: Šeštadienio pavakare šiek tiek pradėjo aiškėti įvykio aplinkybės. Pasak liudytoju, dar penktadienį apie 22 val. žvejoti į Kuršių marias valtimi išplaukė penki kretingiškai. Didelės bangos maždaug 24 val. valtį apvertė.

Apsivertus valčiai vienas žmogus tamsoje iš karto dingo. Kitiems keturiems ant vandens išsilaikyti padėjo išsiskleidusios gelbėjimosi liemenės.

Į valtį įsikibusius žmones pastebėjo iš ryto pro šali su burlente plaukęs vyras. Jis ant lentos į krantą parplukdė vieną vyrą ir iškvietė pagalbą.

Gelbėtojai surado dar tris nelaimės ištiktus žmones ir juos parplukdė į krantą. Vienas žmogus praradęs sąmonę.

Dar vienas žmogus kol kas laikomas dingusiu be žinios. Vietos gyventojai piktinasi, kad gelbėjimo tarnybos ieškoti dingusio žmogaus iki 15.30 val. dar nebuvo į orą pakėlusios sraigtasparnio.

Papildyta: Įvykio vietoje toliau dirba ugniagesiai gelbėtojai bei pasieniečių pajėgos. Apie 14.30 val. laivu „Zunda“ bei ugniagesių brigu buvo priplaukta prie apsivertusios valties. Į ją vis dar buvo įsikibę trys vyrai. Vienas buvo itin nusilpęs, vis prarandantis sąmonę. Į krantą jis jau buvo iškeltas ir medikams perduotas jau be sąmonės. Kiti du labai sušalę ir pavargę.

Kur yra penktasis komandos narys – kol kas neaiškų. Šiuo metu mariose tebedirba ugniagesiai gelbėtojai.

Kiek tiksliai laiko vyrai praleido vandenyje – dar tikslinama.

Neatmetama, kad gelbėjimo tarnybas pasiekusi informacija apie kelias apsivertusias valtis gali būti tik skirtingos to paties įvykio interpretacijos. Ši informacija irgi dar tikslinama.

Papildyta:Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras informavo, kad šeštadienį apie 13.18 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, tarp Juodkrantės ir Pervalkos apsivertus valčiai, 3 žmonėms esantiems vandenyje ir įsikibusiems į valtį reikalinga pagalba.

Reaguojant į pranešimą JGKC budėtojas koordinavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės katerio „Boomeranger 015“ išsiuntimą į įvykio vietą. Apie 14.39 val. kateris „Boomeranger 015“ surado, išgelbėjo ir nugabėno į Svencelę visus 3 nelaimėn patekusius asmenis.

Apie 15.14 val. gauta papildoma informacija iš Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, kad minėta valtis, kurioje buvo 5 asmenys apsivertė rugpjūčio 26d. vakare. Vienas savo jėgomis pasiekė krantą, trys – išgelbėti minėtos gelbėjimo operacijos metu, penktas, kuris buvo su gelbėjimo liemene - nerastas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger 015“ įvykdė gelbėjimo rajono paiešką, tačiau žmogaus vandenyje neaptiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius