Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienis Vilniuje: Neryje visureigis, ant jo stogo vaikinas ir mergina laukė pagalbos (naujos nuotraukos, atnaujinta 18.26 val.)

Sostinės centre, netoli Baltojo tilto, specialiosios tarnybos surengė neįprastą gelbėjimo operaciją.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienį 16.36 val. Bendrajame pagalbos centre telefonu 112 gautas pranešimas apie tai, kad į Neries upę ties Baltuoju tiltu įlėkė automobilis.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Kaip mašina atsidūrė vandenyje, kol kas nežinoma. Pagal pirminę informacija, į Nerį įkritusioje mašinoje buvo žmonių. Vaikinas ir mergina tikriausia per stoglangį išsiropštė ant automobilio stogo. Šūkaudami ir mojuodami jie laukė pagalbos. Apie įvykį operatyviai pranešta specialiosioms tarnyboms. Ekstremaliai įsikūrusi porelė sėdėjo ant stogo ir laukė.

Virš vandens matėsi tik automobilio stogas. Taip pat buvo akivaizdu, jog po vandeniu vis dar dega transporto priemonės žibintai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje 15min.lt informavo, kad mašina yra maždaug 8 metrai nuo kranto.

Jurgos/15min.lt skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
Jurgos/15min.lt skaitytojos nuotr./Specialiosios tarnybos įvykio vietoje

Operacija vykdoma netoli tos vietos, kur prie Baltojo tilto yra kavinė mašinų stovėjimo aikštelė. Jau yra buvę atvejų, kai iš šios aikštelės nuriedėjusios mašinos įkrisdavo į upę.

„Ačiū Dievui, srovė jos toliau neneša“, – sakė budintysis operacijų vadovas.

Naujienų portalo fotokorespondentas Irmantas Gelūnas iš įvykio vietos pranešė, kad mašina į upę įkrito iš dešiniojo Neries kranto, maždaug per vidurį tarp Žaliojo ir Baltojo tilto. Teigiama, jog srovė transporto priemonę nunešė apie 30-40 metrų Baltojo tilto link, tada mašina užkliuvo už dugno ir sustojo.

Ant stogo įsitaisiusi porelė neprarado  geros nuotaikos. Vaikinas džiūgavo, kad yra filmuojamas. Jis šmaikštavo, kad yra niekuo dėtas – esą taip įmantriai automobilį pasistatyti galėjo tik moteris. 

Į nepavydėtiną situaciją pakliuvusiai merginai nebuvo taip linksma kaip jos bendražygiui: krantinėje buvusių gelbėtojų ji klausinėjo, ar galės parvežti ją namo.

Papildyta: 17.42 val. Lygiai po valandos nuo incidento pradžios abu nukentėjusieji pasiekė krantą. Gelbėtojai ištiesė virš vandens autokopėčias su platforma ir porelė perlipo į krantą.

Paaiškėjo, kad vaikinas šmaikštavo ne veltui: visureigyje „Hyundai Terracan“ jis buvo tik keleivis. Mašiną vairavusi mergina įsuko iš Upės gatvės keliuką, vedantį Baltojo tilto kavinės link. Visureigis jau pačioje to keliuko pradžioje tapo nevaldomas. Iš pradžių mašina nuslydo nuo vieno šlaito ir atsidūrė apsnigtoje pievoje prie upės. Visureigis slydo toliau, kol nepasiekė stačios krantinės. Tada mašina nulėkė į vandenį.

Duodama interviu operatoriams, visureigio vairuotoja aiškino, jog taip padarė netyčia. Vilnietė prisipažino pasiskolinusi tėvo automobilį. Pasinaudodama proga, prieš kameras tėčio ji atsiprašė.

Mergina greitosios pagalbos automobiliu išvežta į ligoninę, medikai turėtų paimti kraujo jos blaivumui nustatyti. Vairuotojai nustatytas kojos sumušimas ir bendras kūno atšalimas. Nuotykį patyręs vaikinas su pareigūnais išvyko į Kelių policijos būstinę Giraitės gatvėje.

15min.lt dėkoja dėkoja skaitytojai Jurgai už kelias operatyviai atsiųstas įvykio nuotraukas!

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius