Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaudų smulkintuvo sužalotas paauglys nelegaliai dirbo 4 dienas: darbdavys sulaukė baudos

Kauno apylinkės teismas už nelegalų nepilnamečio, kuris įkrito į šiaudų smulkintuvą ir sunkiai susižalojo, įdarbinimą Kauno rajono Boniškių kaime veikiančioje „Rimanto Vaidoto įmonėje“ 1800 eurų bauda nubaudė Kauno rajono ūkininką Rimantą Vaidotą, informuoja Kauno apylinkės teismas.
Sužalotas vaikinas išrašytas iš Kauno klinikų
Sužalotas vaikinas išrašytas iš Kauno klinikų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas konstatavo, kad R.Vaidotas nesilaikė norminiais teisės aktais nustatytos įdarbinimo tvarkos.

Primename, kad skaudi nelaimė R.Vaidoto ūkyje įvyko praėjusių metų vasarą, jaunuoliui tvarkant šiaudų granulių gamybos cecho teritoriją. Nepilnametis vaikinas teigė tenorėjęs apžiūrėti šiaudų smulkintuvą, tačiau užlipęs įkrito ir sunkiai susižalojo.

Buvo apdraskyta ranka, koja, nugara. Nelaimės pasekmės galėjo būti ir dar didesnės – tačiau įvykį pastebėjęs aparatų valdytojas suskubo nuspausti „stop“ mygtuką. Vaikino būklė iškart po nelaimės buvo sunki – atlikta ne viena operacija. Gydytojai šio paauglio sužalojimus prilygino patiriamiems po sprogimo per karą, o jo gyvybės išgelbėjimą – stebuklu.

Nustatyta, kad jaunuolis R.Vaidoto ūkyje nelegaliai dirbo keturias dienas. Su juo nebuvo pasirašyta darbo sutartis ir apie tai nebuvo pranešta „Sodrai“. Visa tai suskubta padaryti atsitikus nelaimei.

Teisme R.Vaidotas teigė apgailestaujantis dėl įvykio, bet kaltu dėl to neprisipažino. Tai, kad jis neigia padaręs pažeidimą, teismas vertina kaip jo gynybos versiją ir siekį išvengti administracinės atsakomybės. Teismo taip pat neįtikino vyriškio argumentai, kad nukentėjusysis jo ūkyje nedirbo, o tik buvo kelis kartus atėjęs apžiūrėti darbo vietos.

„Jis apsižiūrėjo darbo vietą, buvo jau instruktuotas, pasirašęs saugos dokumentus, buvo išsiųstas ir prašymas, viskas dokumentaliai sutvarkyta. Turėjo įsidarbinti puse etato. Atrinkti gerą šieną nuo prasto. Tą dieną jo įmonės patalpose neturėjo būti. Niekam nežinant atėjo. Matyt, smalsumo pagautas, ėmė landžioti ten, kur galima eiti tik atjungus viską. Kitas darbuotojas ėjo jo perspėti, bandė sugriebti, bet...“, – ir 15min po įvykio tą patį pernai metų birželio 9 d. teigė įmonės savininkas.

Jo kaltę patvirtino ne tik byloje esantys rašytiniai įrodymai, bet ir apklausti liudytojai.

Teismo paskirtą baudą R.Vaidotas turi sumokėti ne vėliau kaip per 40 dienų, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos. Bauda turi būti sumokėta į Valstybinės mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą.

Šį nutarimą per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius