Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečio klasta: pakvietė buvusią mylimąją susitaikyti, o prigirdęs degtine su draugu išžagino

Du vyrai suimti teismo salėje, jiems skirta po ketverius metus nelaisvės ir liepta atlyginti neturtinę žalą.
Asociatyvinė nuotrauka: mergina ginasi
Asociatyvinė nuotrauka: mergina ginasi nuo prievartos / 123RF nuotr.

Birželio 9 dieną Šiaulių miesto apylinkės teismas neviešame posėdyje paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje vilnietis, 29-erių metų Tomas Jodokas ir 25-erių metų šiaulietis Robertas Čerapokas buvo kaltinami išžaginimu, seksualiniu prievartavimu. Abu vyrai pripažinti kaltais.

Nusikaltimas padarytas Šiaulių mieste 2010 metų vasario 19-osios naktį. Kaip vėliau teigė nukentėjusioji – jauna, vaiką auginantį šiaulietė, keletą metų ji su Robertu draugavo, artimai bendravo. Tačiau maždaug prieš 2 savaites iki lemtingojo įvykio ji su draugu susipyko ir nebebendravo.

Vis dėlto vieną dieną jai paskambinęs buvęs draugas pasiūlė susitikti.

Tikėdama, kad gali susitaikyti, su pasiūlymu moteris sutiko.

R.Čerapokas buvo kartu su savo draugu Tomu. Nusipirkę degtinės visi trys taksi automobiliu atvyko į T.Jodoko butą. Nukentėjusioji liudijo, kad apie vidurnaktį T.Jodokas, kai jos buvęs draugas R.Čerapokas balkone rūkė, ėmė priekabiauti. Moteris mėginusi priešintis, tada šis ėmė ją mušti ir atėmęs šiai galimybę priešintis, ją išžagino. Šiaulietė teigė, jog buvęs draugas ne tik jos negelbėjo, bet ir pats su bejėge auka tenkino savo lytinę aistrą. Nukentėjusiosios teigimu, R.Čerapokas iš pradžių norėjęs savo lytinę aistrą tenkinti oraliniu būdu, kai tam moteris pasipriešino, su ja buvo santykiaujama analiniu būdu.

Vėliau nukentėjusiajai pavyko pasprukti. Moteris iš buto ištrūko savo drabužius laikydama rankose.Šiaulietė teigė, jog buvęs draugas ne tik jos negelbėjo, bet ir pats su bejėge auka tenkino savo lytinę aistrą.

R.Čerapokas ir T.Jodokas savo kaltę neigė. Jie aiškino, jog buvusi Roberto draugė gyvenanti nepasiturinčiai, neturinti pinigų, ji juos apkalbanti ir norinti pasipelnyti.

Teismas konstatavo, kad vyrų padaryta kaltė yra įrodyta byloje surinkta medžiaga, liudytojų parodymais. R.Čerapokas nuteistas kalėti ketverius metus, bausmę atliekant pataisos namuose, jam skirta ir 650 litų bauda.

T.Jodokas už padarytą nusikaltimą nuteistas kalėti ketverius metus, bausmę jis taip pat turės atlikti pataisos namuose. Abu nuteistieji teismo sprendimu nukentėjusiajai turės solidariai atlyginti 20 tūkstančių litų neturtinę žalą.

R.Čerapokas ir T.Jodokas suimti teismo salėje.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui, pažymima Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene Vytauto Jončo ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius