-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečiui nesiseka kontrabandinių rūkalų gabenimo verslas (nuotraukos)

Šiaulių autobusų stotyje pasieniečių užkluptas kontrabandines cigaretes nešęs vyras trenkė jas ant žemės ir iškart pareiškė, kad rūkalai - ne jo. Šį vyrą Šiaulių pasieniečiai jau buvo sulaikę pernai gruodį, kai jis kelis šimtus kilometrų iš Kybartų į Šiaulius lengvojo automobilio priekaboje po malkomis vežė kontrabandinius rūkalus.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Šiaulių rinktinės Šiaulių užkardos Operatyvinės veiklos poskyrio pareigūnai atvyko į miesto autobusų stotį. Į ją reisu iš Kauno atvažiavo pasieniečiams jau žinomas 42-ejų šiaulietis.

Pasieniečiai prisiartino prie lagaminu ir kelioniniu krepšiu nešino vyro ir paklausė, ką jis gabena. Šiaulietis pažino pasieniečių operatyvininką, kuris jį jau buvo sulaikęs su cigaretėmis prieš du mėnesius. Vyras trenkė savo nešulius ant žemės ir pareiškė, kad lagaminas ir krepšys – ne jo, o kas juose – jis nežinąs.

Paaiškėjo, kad vyras gabeno 799 pakelius cigarečių „Bond Stret Light“ su Rusijos akcizo ženklais. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Šiaulių pasieniečiai jam pradėjo administracinės bylos teiseną. Dėl tokio pat pažeidimo teisme nagrinėjimo laukia dar viena šio šiauliečio byla, todėl šįsyk už gabentų rūkalų kontrabandą jam grės bauda nuo 20 iki 50 tūkst. Lt.

Šiaulietį VSAT pareigūnai po apklausos paleido.

Jį pasieniečiai buvo sulaikę ir prieš du mėnesius, kai šis malkomis žiemai nusprendęs pasirūpinti šiaulietis jų važiavo už poros šimtų kilometrų į pasienyje su Rusija esantį Kybartų miestelį. Prisikrovęs prie automobilio Renault Espace prikabintą priekabą malkų, vyras dar daugiau kaip 200 kilometrų su jomis važiavo į namus.

Tąsyk prie savo namų su priekaba malkų grįžusį šiaulietį pasitiko  tie patys VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai. Nukrovę malkų kalades VSAT pareigūnai rado jomis užmaskuotus 720 pakelių cigarečių „Bond Street Light“ ir „LD Violet“ su Rusijos banderolėmis, taip pat „Golden Gate Lights“, „Compliment Super Slims“, „Bond Street American Blend“ ir „NZ“ be banderolių.

Beveik pusę tūkstančio kilometrų iki sienos su Rusija ir atgal sukoręs šiaulietis pasieniečiams tąsyk aiškino daug rūkantis ir cigaretes pirkęs savo reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius