Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis Arūnas Malakauskas: ji norėjo pašalpos, todėl prašė perdurti plautį

Policijos vertinimu, nuteistojo papasakota įvykio versija kraupesnė už siaubo filmo siužetą.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Šiauliai

Už tyčinį sunkų sveikatos sutrikdymą teisiamas 47-erių šiaulietis Arūnas Malakauskas teisėsaugininkams bandė įteigti, kad moterį peiliu sužalojo jos pačios prašymu.

Jo papasakota įvykio versija kraupesnė už siaubo filmo siužetą. Anot A.Malakausko, praėjusių metų spalio 4-osios vakare jį pasikvietė Šiauliuose, Birutės gatvėje, gyvenanti jo pažįstama Z.V. ir užsakė… savo pačios sužalojimą.

Jis turėjęs moteriai perdurti plautį ir už tai, kai jai bus skirta slauga ir pašalpa, jam buvo pažadėta dalis šių išmokų. Z.V. davusi pinigų ir jis iš parduotuvės parnešė butelį brendžio. Kol moteris jam virė kavą ir jie mėgavosi gėrimu, A.Malakauskas galando peilį ir rengėsi moters prašomai misijai. Kai ši susileido nuskausminamųjų vaistų, apsvaigęs nuo alkoholio vyras įvykdė jos prašymą: dūrė peiliu į jos nurodytą vietą – krūtinę. Nors A.Malakauskas teigia dūręs tik vieną kartą, medikai vėliau konstatavo tris dūrius. Taigi, po dūrio vyras esą neteko sąmonės ir atsipeikėjo tik tada, kai kriminalistai jam uždėjo antrankius.

Teismo proceso metu ši A.Malakausko gynybos versija buvo paneigta, nes nustatyta, jog nukentėjusiajai jau iki spalio 4-osios buvo nustatytas neįgalumas ir ji gavo netekto darbingumo pensiją, todėl teisiamojo išvedžiojimai, jog savo sužalojimą inicijavo pati moteris, nelogiški.

Z.V. teigia, kad ji ir taip sunkiai serga, tad prašyti, kad ją dar sužalotų, tikrai neprašiusi.

Sužalota moteris įvykių eigą pasakojo visai kitaip. A.Malakauskas tikrai tą vakarą svečiavosi jos kvietimu – moteris nekaip jautėsi, todėl vyro paprašė pagelbėti tvarkantis bendrabučio koridoriuje ir bendroje virtuvėje, nes buvo jos eilė budėti. Vyras atsinešė butelį alkoholio. Kadangi ji nedavusi stiklinės, tai A.Malakauskas pradėjo ant jos širsti ir alkoholį gėrė tiesiog iš butelio. Išgėręs šiaulietis dar bandė su moterimi filosofuoti apie tolesnį jų bendrą gyvenimą. Tačiau jį kažkas suerzino – ar tai, kad moteris neleido jam gerti, ar tai, kad ši neturėjo jų bendro gyvenimo vizijos.

Staiga jis griebė Z.V. už kaklo, užgniaužė burną. Moteris prarado sąmonę. Kai atsipeikėjo, pamatė ties jos kojūgaliu gulintį A.Malakauską ir pajuto kūnu srūvantį kraują. Moteris, pagriebusi ant lovos buvusį telefoną, išsikvietė greitąją pagalbą. Kartu su medikais atvyko ir policijos pareigūnai. Jie uždėjo antrankius be jokios reakcijos tysančiam ir alkoholiu tvoskiančiam A.Malakauskui.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą Šiaulių miesto apylinkės teismas laisvę jam atėmė ketveriems metams. Vyrui tai antras teistumas. Prieš daugelį metų jis išklausė teismo nuosprendį už vagystę, primenama Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės penktadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius