-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulietis degalų sukčius atsidūrė areštinėje

Praėjusią savaitę Šiaulių miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė ir areštinę uždarė 31-nerių metų neteisėtu mokėjimo priemonės panaudojimu ir sukčiavimu įtariamą Nomedą Pašiušį.
Nomedas Pašiušis
Nomedas Pašiušis / Šiaulių policijos nuotr.
Temos: 1 Degalai

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, šis dešimt kartų už vagystes teistas ir praėjusių metų birželį iš įkalinimo vietos grįžęs šiaulietis į policijos pareigūnų akiratį pateko šių metų kovo 23 d. Tądien jis prie centrinės miesto turgavietės sutiktam 21 metų šiauliečiui pasisiūlė Gegužių gatvėje esančioje degalinėje galįs pigiau nupirkti dyzelino. Vaikinas šiuo pasiūlymu susigundė.

Prie degalinės jis „geradariui“ padavė 400 litų, o šis, nuėjęs į degalinę, iš jos pro kitas duris nepastebimai dingo, nusinešdamas su savimi pinigus. Vaikinas liko ir be degalų, ir be pinigų.

Sukčiaus asmenybę padėjo identifikuoti vaizdo kameros, fiksuojančios degalinės teritorijos vaizdus. Tąkart Nomedui Pašiušiui buvo pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, tačiau jis suimtas nebuvo, iki teismo paliktas laisvėje.

Po poros mėnesių policijos pareigūnams su šio vyro nusikalstama veikla teko susidurti dar kartą. Gegužės 15 d. policijos pareigūnai sulaukė pranešimo iš vienos Šiaulių miesto degalinės apie keistoką vieno savo kliento elgesį.

Apie 17 val. šis vyras mikroautobusu atvažiavo į degalinę ir beveik už 100 litų įsipylė dyzelino. Nuostabą darbuotojams sukėlė tai, kad degalai buvo pilami ne į automobilio baką, bet į kanistrą, o atsiskaityta vienos uždarosios akcinės bendrovės mokėjimo kortele.

Degalinės operatorius susisiekė su uždarąja akcine bendrove, kurios kortele buvo atsiskaityta už dyzeliną, ir pasidalijo įtarimais dėl naudojimosi jos mokėjimo kortele. Bendrovės vadovai išsiaiškino, kad ši jų mokėjimo kortelė yra neaiškiomis aplinkybėmis dingusi, ko gero, pavogta ir šią kortelę užblokavo.

Po poros valandų vyras, nieko nežinodamas apie kortelės užblokavimą, vėl atvažiavo į tą pačią degalinę, į kanistrus įsipylė jau 256 litrus dyzelino už 800 litų ir norėjo atsiskaityti ta pačia mokėjimo kortele. Kai operatorius jam pareiškė, kad su ja atsiskaityti nebeįmanoma, nes ji užblokuota, vyras, palikęs automobilį ir kanistrus su dyzelinu, pabėgo.

Policijos pareigūnai, peržiūrėję degalinės vaizdo kamerų užfiksuotus vaizdus, atpažino jiems gerai pažįstamą Nomedą Pašiušį. Buvo paskelbta jo paieška ir gegužės 22-osios popietę jis buvo sulaikytas bei uždarytas į areštinę. Teismas sankcionavo jam dviejų mėnesių suėmimą.

Policijos pareigūnai mano, kad ir daugiau gyventojų gali būti įpainiota į šio sukčiaus pinkles ir kviečia juos atsiliepti, skambinant į Šiaulių miesto 2-ąjį policijos komisariatą telefonu 39 78 31 arba policijos budėtojui bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius