-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietis plūdo „Opel“ savininkę ir savo BMW apraudojo laidotuvių vainikais

Šiaulių apylinkės teismas turėjo paskelbti nuosprendį savo leksikono nesuvaldžiusiam, tačiau gana meniškam BMW fanui Donatui Pocevičiui. Jis necenzūriniais žodžiais pratrūko tuomet, kai savo „kregždės“ sudaužymo vietoje padėjo tris gedulo vainikus. Tiesa, ta vieta – prie pat nukentėjusiosios individualaus namo. Teismas panoro, kad jaunuoliui nuosprendis būtų išsakytas į akis.
BMW
BMW / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Dvidešimtmetis šiaulietis Donatas Pocevičius buvo kaltinamas tuo, kad 2015 metų spalio 3 dienos vakare viešoje vietoje – prie namo Šimšėje – nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį.

Tai yra, padėjo tris laidotuvių gėlių vainikus su nepadoriais užrašais ir išsakė savo susikaupusį skausmą necenzūriniais žodžiais nukentėjusiai moteriai.

O buvo taip – 2015 metų rugsėjį D.Pocevičius nusipirko automobilį BMW. Spalio 2-ąją, per Angelų sargų ir policijos dieną, jis kartu su kitu vyriškiu, kuris vairavo automobilį, važinėjo po Šiaulius.

Šimšėje jų BMW atsitrenkė į stovintį automobilį „Opel“, kuris ramiai kiūtojo prie elektros skydinės. Vairuotojas pasišalino, o D.Pocevičius liko vienas. Netrukus, išgirdę triukšmą, į lauką išėjo aplinkiniai gyventojai.

Atėjus nepažįstamiems žmonėms, laukiant policijos, įvyko apsižodžiavimas, nes žmonės priekaištavo. D.Pocevičius buvo neblaivus. Jo automobilis BMW buvo nuvežtas į aikštelę, o sugadintas automobilis „Opel“ paliktas įvykio vietoje.

Pardavėjos paprašė ant visų vainikų juostų užrašyti užrašus „BMW Liūdi kregždutė“.

Kitą dieną, kai galvą spaudė pagirios, vaikinas labai gailėjosi dėl sugadinto automobilio BMW, todėl sugalvojo nupirkti tris gėlių vainikus ir padėti juos įvykio vietoje.

Taksi su dviem draugais nuvažiavo į turgų, nupirko tris gėlių vainikus. Pardavėjos paprašė ant visų vainikų juostų užrašyti užrašus „BMW Liūdi kregždutė“.

Pasiėmę vainikus, su taksi nuvažiavo į Šimšės rajoną ir padėjo prie skydinės, kuri yra prie sudaužyto „Opel“ savininkės individualaus namo.

Nukentėjusioji pamatė vainikus ir tokį gestą kiek kitaip, nei jaunuolis. Laidotuvių vainikų prie savo namų ji nepanoro ir liepė D.Pocevičiui juos pasiimti. Būtent tuo metu vaikinas pratrūko – atsakė moteriai gausia necencūrinių žodžių tirada.

Policija įpareigota įteikti kaltinamajam šaukimą į nuosprendį.

2016 metais balandžio 16 dieną teisme buvo nuspręsta skelbti nuosprendį tik esant kaltinamajam ir prokurorui. Nuosprendžio metu kaltinamasis nepasirodė.

Prokuroras neprieštaravo dėl nuosprendžio skelbimo, tačiau teisėjas nusprendė atlikti pareigą iki galo.

Nuosprendis bus skelbiamas lygiai po savaitės. Policija įpareigota įteikti kaltinamajam šaukimą į nuosprendį. Jei posėdyje jis nepasirodys, bus sprendžiama dėl griežtesnės kardomosios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius