Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių apskrities policininkai įtariami narkotikų platinimu, vyksta sulaikymai ir kratos

Šiaulių apskrities pareigūnai įtariami piktnaudžiavimu, kyšininkavimu, narkotinių medžiagų užvaldymu ir platinimu. Nusikalstamų veikų padarymu įtariami asmenys sulaikomi, atliekamos kratos.
Šiaulių policija
Šiaulių policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybos pareigūnai atliko bendrą operaciją, nukreiptą prieš, kaip įtariama, korumpuotus Šiaulių apskrities VPK pareigūnus.

Šiuo metu Šiaulių apskrities VPK ir kitose vietose vyksta sulaikymai ir kratos, o sulaikyti asmenys yra pristatomi į Policijos departamento Imuniteto valdybą, kur jiems įteikiami pranešimai apie įtarimą dėl galbūt padarytų nusikalstamų veikų. Sulaikius įtariamuosius bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo.

Tyrimas buvo pradėtas, kai atliekant teritorinių policijos įstaigų nuotolinį stebėjimą ir užtikrinant kriminalinės žvalgybos kontrolę, Kriminalinės policijos biuro padalinių pareigūnai gavo informacijos apie Šiaulių pareigūnų galimą įsitraukimą į narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą. Patikrinus gautą informaciją, turima informacija apie pareigūnų vykdomas nusikalstamas veikas pasitvirtino.

Siekiant užkardyti nusikalstamų veikų darymą, surinkti duomenis ir patraukti nusikalstamas veikas darančius asmenis baudžiamojon atsakomybėn, Lietuvos kriminalinės policijos biuras inicijavo ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas Policijos departamento Imuniteto valdyboje.

Policijos departamentas praneša, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymo, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimo bei kitų nusikalstamų veikų.

Didelės policijos pajėgos tiria Šiaulių apskrities VPK pareigūnų galimų korupcijos apraiškų pobūdį ir mastą, vykdomi išsamūs padalinių veiklos patikrinimai.

Atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą, ikiteisminį tyrimą atlieka Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento Imuniteto valdybos padalinių ikiteisminio tyrimo grupė. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Policija ir toliau nesitaikstys ir principingai reaguos į bet kokias galimas policijos pareigūnų korupcijos apraiškas visose policijos veiklos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius