Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija atkleidė prieš pat Naujuosius įvykdytą nužudymą

Dėl praėjusių metų pabaigoje Šiauliuose, viename Energetikų gatvės bute, nužudytos moters ir sunkai traumuoto vyro įtarimai pareikšti dviem šiauliečiams: 21-nerių metų jų kaimynui G.V. ir 26 metų jų pažįstamam M.K. Pastarajam po 15 parų arešto buvo taikyta kita kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu, o G.V. kol kas bus suimtas dar tris mėnesius, praneša Šiaulių apskrities VPK.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių policijos pranešime, 63 metų leisgyvis Energetikų gatvės gyventojas F.K. ir negyva jo bute besiglaudusi 49-nerių metų V.L. buvo rasti gruodžio 29-osios rytą. Ant moters kūno buvo matyti smurto pėdsakai, tad dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras dėl galvos smegenų traumos buvo paguldytas į Šiaulių ligoninės chirurginės reanimacijos skyrių.

Pareigūnai, apsilankę pas jį, jokios vertingos informacijos negavo. Vyras tylėjo, nors bendrauti su kriminalistais ir galėjo. Tad pareigūnams teko pasikliauti nužudytosios artimųjų įtarimais bei nuorodomis ir sulaikyti buvusį V.L. sugyventinį 44 metų I.K.

Po dviejų parų šis vyras buvo paleistas, kadangi jokių objektyvių duomenų dėl smurtavimo prieš šiuos du nukentėjusiuosius, nebuvo. Nors vienas Šiaulių miesto laikraštis ir norėjo visiems miesto gyventojams įpiršti mintį, kad moterį nužudė, būtent, I.K. Buvo rašoma, jog moterį pražudė policininkų abejingumas. Formuojant išankstinę nuomonę, laikraščio publikacijoje teigiama, kad nužudytosios namuose dažnai lankęsi policijos pareigūnai turėjo matyti jos sumušimus bei žinoti apie smurtą kenčiančią moterį, kad nužudytosios motina vos ne kas savaitę belsdavosi į pareigūnų kabinetų duris, bet veltui, kad policija nepadėjo iškeldinti recidyvisto…

Siekiant užkirsti kelią įvairioms insinuacijoms, buvo atliktas tarnybinis patikrinimas dėl apylinkę, kurioje gyveno nukentėjusieji, aptarnaujančio apylinkės inspektoriaus veiksmų ir nustatyta, kad laikraštis dezinformuoja gyventojus, nes I.K. niekada teistas nebuvo. Be to, nenustatyta, kad prieš V.L. buvo smurtaujama. Pagrindinė apylinkės inspektoriaus apsilankymo priežastis toje šeimoje buvo nužudytosios motinos skundai dėl nuolatinio dukters ir jos sugyventinio I.K. girtavimo bei dėl šios priežasties kylantys konfliktai tarp motinos ir dukters sugyventinio.

Kadangi įvykio vietos apžiūra leido daryti išvadą, kad išvakarėse nusikaltimo vietoje irgi buvo girtauta, tad kriminalistams, tyrusiems šį nusikaltimą, reikėjo nustatyti, kas gi tą vakarą dar buvo tame bute. Buvo apklausiami nukentėjusiųjų pažįstami, giminės, kaimynai.

Vienų kaimynų durys pareigūnams vis neatsivėrė. Buvo išsiaiškinta, kad jame gyvenantis G.V. staiga išvyko į tėvo, su kuriuo pastaruoju metu beveik nepalaikė ryšio, laidotuves Alytuje. Pareigūnai sukluso, o gavę duomenų, jog, būtent šis vyras tą vakarą girtavo kartu su nukentėjusiaisiais, paprašė Alytaus kolegų jį sulaikyti. Gruodžio 31-ąją G.V. buvo uždėti antrankiai ir jis parvežtas į Šiaulius.

Narpliodami nusikaltimo gijas, po trijų dienų kriminalistai sulaikė dar vieną įtariamąjį, lemtingąjį vakarą dalyvavusį tose pačiose išgertuvėse – G.V. motinos buvusį sugyventinį 26-erių metų M.K.

Paaiškėjo ir šio nusikaltimo motyvas. Tiksliau - jo nebuvimas. Alkoholio apsemtam sugėrovų protui buvo nepriimtinas buto šeimininko noras juos išprašyti lauk. Būtent dėl to kilo konfliktas, pasibaigęs moters mirtimi ir vyro traumavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius