Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija vos spėjo gaudyti vagis

Ketvirtadienį Šiaulių miesto policijos pareigūnai vos spėjo gaudyti vagiliautojus. Šis užsiėmimas tampa pragyvenimo šaltiniu mažamečiams ir jau solidaus amžiaus sulaukusiems žmonėms.
Antrankiai
Antrankiai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, 23 metų R.S. buvo sulaikytas po to, kai 1 val. nakties Dubijos g. esančioje degalinėje į savo automobilį BMW 320 įsipylė 50 litrų E-95 markės benzino ir išvažiavo nesumokėjęs, degalinei padarydamas 200 litų turtinę žalą.

Gavę pranešimą apie šią vagystę, patruliai vienoje Šiaulių gatvėje pastebėjo ir sustabdė BMW. Nors automobilio numeriai buvo visai ne tokie, negu nurodė degalinės darbuotojai, tačiau, paaiškėjo, kad tai buvo tas pats automobilis, kurio vairuotojas nesumokėjo už degalus. Pasirodo, važiuodamas į degalinę, R.S. buvo užsidėjęs kito automobilio valstybinius numerius, o išvažiavęs iš ten juos pakeitė tikraisiais.

Tačiau toks pėdų mėtymas šiauliečiui išsisukti nuo atsakomybės nepadėjo – filmavimo kamerų užfiksuoti vaizdai privertė vairuotoją prisipažinti padarius vagystę.

Apie 2 val. nakties patrulių dėmesį patraukė nuo vieno spaudos kiosko sprunkantys vaikai. Pareigūnai sulaikė du nepilnamečius, pasikėsinusius apvogti du spaudos kioskus, esančius Aušros alėjoje ir Žemaitės gatvėje.

Vienas sulaikytųjų – vienuolikametis A. J., kitas – šešiolikmetis D.M. Tai tie patys vaikai, kurie prieš 10 dienų buvo sulaikyti dėl vagysčių Šiaulių katedroje. Vieną dieną jie buvo sulaikyti, kai apgadino aukų dėžutes ir nuo altoriaus bandė nulupti apdailos detales, o kitą dieną – kai iš Katedros Švč. Mergelės Marijos koplyčios sieninio stendo buvo pavogti eksponuojami bažnyčiai paaukoti antikvariniai juvelyriniai dirbiniai. Jie po paros buvo rasti sulaikyto 16-mečio D.M. kišenėje.

Pastarajam po šių vagysčių buvo skirta kardomoji priemonė – periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Tačiau tai nepilnamečiui toliau vagiliauti nesutrukdė.

Ketvirtadienį policijos pareigūnai sulaikė dar vieną vagišių. 45 metų V.L. miesto centre iš neįgalaus 28 metų vaikino jėga iš striukės kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną ir pabėgo. Tačiau nubėgo netoli.

Policijos pareigūnai pagal nukentėjusiojo apibūdinimą netrukus užpuoliką surado ir uždarė į areštinę. Tai alkoholiu piktnaudžiaujantis ir iš vagysčių gyvenantis vyras, ne kartą už tai teistas ir baustas administracinėmis baudomis. Pavogtasis telefonas pas jį rastas ir grąžintas savininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius