Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių statybų bendrovės pinigais akcininkai švaistėsi lyg savo santaupomis

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdybos baigtame ikiteisminiame tyrime dėl daugiau nei 580 tūkstančių litų pasisavintų lėšų, sukčiavimo nesumokant pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, tyčinio bankroto įtariami du statybų bendrovės akcininkai. Ikiteisminį tyrimą organizavusi ir kontroliavusi Šiaulių apygardos prokuratūra baigtą baudžiamąją bylą perdavė Šiaulių apygardos teismui. Įtariamieji netrukus stos prieš teismą.
004A3840
Pinigai

Ikiteisminį tyrimą atlikę  FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai surinko pakankamai duomenų, kad statybų bendrovės vienas iš akcininkų, būdamas ir bendrovės direktoriumi, per dvejus metus už atliktus įvairius statybos darbus Vilniuje ir pajūryje į buhalterinę apskaitą neįtraukė daugiau nei 290 tūkstančių litų gautų pajamų. Nuslėpus kelis šimtus tūkstančių litų siekiančias sąskaitas faktūras, bendrovei vadovavęs šiaulietis neteisingai deklaravo, kad gavo mažesnes pajamas ir, apgaule į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau kaip 64 tūkstančių litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių. 

Tęsiant tyrimą buvo išaiškinta, kad statybų bendrovės akcininkas ir direktorius tuo pačiu laikotarpiu iš bendrovės pasisavino stambią pinigų sumą. Atskleista, kad  bendrovei vadovavęs akcininkas su jos pinigais elgėsi beveik kaip su savo asmeniniais. Daugiau nei 224 tūkstančių litų avansą iš buhalterijos paėmęs šiaulietis pinigų negrąžino – kaip įtariama, juos pasisavino. Dar daugiau statybų bendrovės lėšų buvo pasisavinta, kai abu akcininkai daugiau nei 357 tūkstančius litų išmokėjo sau kaip dividendus. Per keletą dienų akcininkų išsimokėti šimtus tūkstančių litų siekiantys dividendai taip pablogino statybų bendrovės ekonominę padėtį, kad ji negalėjo tęsti savo veiklos. Dėl tokių veiksmų akcininkų nemokia padaryta statybų bendrovė po kiek laiko bankrutavo.

Abiem statybų bendrovės akcininkams už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė – iki dešimties metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius