Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Šiaulių teisme nuteisti kyšininkavę muitininkai

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį korupcija kaltintiems muitininkams. Didžioji dalis kaltinamųjų pripažinti kaltais ir nuteisti piniginėmis baudomis.
Kyšis išpurvina
Kyšis išpurvina / Lietuvos policijos nuotr.

Teismui buvo perduota 12 kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu įtariamų muitininkų bei juos papirkusių pažeidėjų. Kai kurie asmenys ikiteisminio tyrimo metu buvo atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą.

Kaltais pripažinti šeši muitininkai ir vienas kyšio davėjas, kiti kaltinamieji išteisinti.

Nuteisti Klaipėdos teritorinės muitinės Prevencijos skyriaus muitininkai nušalinti nuo pareigų iki nuosprendžio įsiteisėjimo, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Dažniausiai kyšiai buvo imami už per didelius vežamus krovinius, tačiau būdavo ir kitų atvejų.

Viename epizode rašoma, kad 2011 metų liepą kelyje Šiauliai-Joniškis kelyje sulaikytas vairuotojas, kuris šlapinosi šalikelėje. Kad nebūtų perduotas policijai už viešosios tvarkos pažeidimą, pažeidėjas muitininkams sumokėjo 200 litų.

Muitininkai vyrą lydėjo iki prekybos centro, kur jis vyko išsigryninti pinigų.

„Maža kas, gal aikštelėje prie prekybos centro jis nusišlapins“, - vėliau aiškino sulaikyti muitininkai. Muitininkas Jonas Knieža nuteistas ir už tai, kad turėjo savo kolegų budėjimo grafikus ir krovinių vežėjui pranešdavo, kas, kur budi.

Bylos duomenimis, 2011 metų gegužę-rugsėjį slapta muitininkus stebėję pareigūnai užfiksavo 12 neteisėtų informacijos perdavimo atvejų.

J.Kniežą teismas pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo bei kyšininkavimo, jam skirta 2636 eurų bauda, taip pat iš jo trejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Muitininkai Dainius Jurgaitis  ir Linas Laurinaitis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, jiems uždrausta dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Jų kolega R.Sankauskas nubaustas 1506 eurų bauda, jis trejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje.

Giedrius Impolis nubaustas 1506 eurų bauda, valstybės tarnyboje jis negalės dirbti dvejus metus. Alfonsas Dauskurdis valstybės tarnyboje negalės dirbti trejus metus.
Muitininkus papirkęs vyras nubaustas 188 eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius