-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl brangenybių vagystės kaltę prisiėmė vyresnė romų tautybės moteris

Gegužės 26-ąją Šiaulių apskrities policijos pareigūnai kartu su tyrimui vadovavusiu prokuroru baigė ikiteisminį tyrimą dėl vasario 11-ąją įvykdytos įžūlios juvelyrinių dirbinių vagystės iš Šiaulių miesto centre esančios juvelyrinių dirbinių parduotuvės ir bylą perdavė nagrinėti teismui. Teisiama bus vyriausia moteris iš trijųromų tautybės asmenu – ji prisiėmė visą kaltę.
Šiauliuose teisiami aukso parduotuvę apiplėšę romai
Šiauliuose bus teisiama aukso parduotuvę apiplėšusi romė Onita Rostas. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Dėl nusikaltimo buvo sulaikytos Rumunijos pilietės 27-erių Angela Munteanu ir 44-erių Onita Rostas. Taip pat buvo ieškomas Roman Rostas – vyras, kuris vagystės metu pardavėjoms kalbėjo angliškai.

Prieš teismą stos 44 metų Rumunijos pilietė O.Rostas, dėl šio nusikaltimo prisiėmusi visą kaltę.

Prieš teismą stos 44 metų Rumunijos pilietė O.Rostas, dėl šio nusikaltimo prisiėmusi visą kaltę. Įtariamoji kaltinama pavogusi juvelyrinių dirbinių, kurių bendra vertė siekia 25 000 eurų.

Pareigūnams tirti šį nusikaltimą padėjo vagystę nufilmavusios parduotuvės vaizdo kameros. Jų užfiksuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip prie parduotuvės privažiavo sidabrinės spalvos automobilis. Iš mašinos išlipo dvi moterys bei vyras.

Atvykėliai atėjo į parduotuvę, išsirinko įvairių juvelyrinių gaminių (aukso grandinėlių, žiedų ir kt.) ir pardavėjos paprašė juos sudėti į užspaudžiamus celofaninius maišelius.

Pirkinių pakavimo metu pirkėjai prašė pakeisti tai vieną, tai kitą gaminį, dirbinius perdėliojo iš maišelio į maišelį.

Kai viskas jau buvo supakuota, pirkėjai parodė didelį kiekį pinigų, manoma, Anglijos svarų. Suprantama, tokia valiuta iš jų nebuvo priimta, tad jie pažadėjo artimiausiame banke šiuos pinigus pasikeisti į eurus ir netrukus sugrįžti. Tačiau jie nebesugrįžo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad tą pačią dieną, kai buvo apvogta juvelyrinė parduotuvė Šiauliuose, įtariamųjų automobilis už eismo taisyklių pažeidimą įkliuvo Latvijoje.

Policijos pareigūnai nebesitikėjo, kad iš Lietuvos sprukę įtariamieji dar pasirodys mūsų šalyje. Tačiau įžūlūs nusikaltėliai į Lietuvą sugrįžo.

Kovo 4-ąją jie apsireiškė Vilniuje, Ozo prekybos centro juvelyrinių dirbinių parduotuvėje. Atėjo vėl trise: vienas vyras ir dvi moterys.

Manoma, kad Vilniuje scenarijus buvo parengtas toks pat kaip Šiauliuose. Atėjusieji pareiškė pirksiantys daug aukso papuošalų.

Tik pardavėjas, žinodamas apie įvykį Šiauliuose, atsisakė rodyti papuošalus ir juos parduoti svetimšaliams.

Iškviesti apsaugos darbuotojai sulaikė dvi moteris, tik vyriškis spėjo pasprukti.

Gavę pranešimą apie Vilniuje sulaikytas tamsaus gymio moteris, Šiaulių apskrities policijos komisariato kriminalistai išskubėjo jų parsivežti.

VIDEO: Apvogta juvelyrinė parduotuvė Šiauliuose

44 metų ir 27 metų Rumunijos pilietės kovo 5-osios rytą pasitiko jau Šiaulių policijos areštinėje. Apvogtosios juvelyrinės parduotuvės darbuotojos atpažino, kad po šių moterų apsilankymo dingo auksinai papuošalai.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad viena iš sulaikytųjų, 27 metų A.Munteanu, nėra susijusi šia vagyste ir  ji buvo paleista.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiauliuose teisiami aukso parduotuvę apiplėšę romai
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiauliuose teisiami aukso parduotuvę apiplėšę romai

44 metų O.Rostas prisipažino įvykdžiusi vagystę viena, kitiems dviem su ja į parduotuvę užėjusiems tautiečiams nežinant. Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato iki aštuonerių metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius