Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27 /18:15

Šiauliuose komą patyrusios septynių mėnesių mergytės motina ir jos sugyventinis sulaikyti

Naktį į pirmadienį į medikų rankas pateko 7 mėnesių mergaitė, kuri nugrimzdo į komą. Medikai kovoja dėl jos gyvybės. Pirmadienio vakarą 17-metei mergaitės motinai pareikšti įtarimai dėl sunkaus kūdikio sveikatos sutrikdymo.
Šiaulių ligoninė jau perpildyta
Šiaulių ligoninė / Vadimo Simutkino ("Šiaulių naujienos") nuotre.

Šiuo metu vyksta įtariamųjų apklausa. Kol kas yra apklausta tik septyniolikmetė šiaulietė kūdikio motina. Pirminiais duomenimis, įtariamoji nepripažįsta kaltės. Ji neigia naudojusi smurtą prieš mergaitę.

Gydytojai sako, kad prognozės yra blogos. Pagrindiniai gyvybiniai refleksai yra užgesę. Gyvybę palaiko aparatai.

Ant vaiko kūnelio pastebėtos kelios mėlynės. Galimas dalykas, kad mergaitė patyrė smurtą.

Šiaulių vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris teigė, kad septyniolikmetė pastaruoju metu gyveno Kaune su savo vaiku ir vaiko tėvu.

Vedėjo žiniomis, Kauno vaikų teisių sargai stebėjo šią šeimą, nes patėvis buvo įtartas smurtavęs prieš savo vaiką. Vaikas buvo paimtas iš šeimos, tačiau prieš porą mėnesių grąžintas.

Į Šiaulius septyniolikmetė sugrįžo vos prieš porą savaičių. Ji nutraukė santykius su vaiko tėvu ir užmezgė naujus santykius. Būtent naujasis sugyventinis paskambino tarnyboms dėl mergaitės sveikatos būklės.

24-erių metų merginos sugyventinis taip pat yra apklausiamas. Jo pozicija ir klausimas dėl įtarimų pareiškimo paaiškės po apklausos.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti pirmadienio rytą. Jie pranešė medikams apie naktį nuomojamame bute Šiauliuose dusti pradėjusį vaiką.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti pirmadienio rytą. Jie pranešė medikams apie naktį nuomojamame bute Šiauliuose dusti pradėjusį vaiką.

Iš medicinos įstaigos gavus pranešimą apie į medikų rankas patekusį sužalotą vaiką ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 2 dalį – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui.

Tačiau vėliau, ikiteisminį tyrimą perėmus Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams ir paaiškėjus daugiau detalių apie itin sudėtingą nukentėjusios mergaitės būklę, nusikalstama veika kvalifikuota pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnio 2 dalies 1 punktą, kaip sunkus sveikatos sutrikdymas mažamečiui.

Mergaitė dėl sunkios galvos traumos yra gydoma Intensyvios terapijos skyriuje. Per 48 val. nuo asmenų sulaikymo, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius