-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteistas sunkiai policininką sužalojęs recidyvistas

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 1981 metais gimęs šiaulietis A.P. buvo kaltinamas sunkiu sveikatos sutrikdymu, pasipriešinimu valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.
Šiaulių apygardos teismas
Šiaulių apygardos teismas / Evelinos Butkutės/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime, A.P. už įvairius nusikaltimus teistas ne kartą, 2007 metais Šiaulių apygardos teismas šį vyrą pripažino pavojingu recidyvistu. Tada teismas šiaulietį 13 metų kalėti nuteisė už tai, kad jis konflikto metu iš neteisėtai įsigyto ir laikyto ginklo nušovė jaunuolį.

Šį kartą šiaulietis teisiamųjų suole atsidūrė už tai, kad 2008 metų birželio 10 dieną, apie 13 valandą, Šiaulių tardymo izoliatoriaus administracinio pastato kieme užpuolė tarnybos pareigas ėjusį Šiaulių miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos pareigūną A.J. Policininkas užpultas tuo metu, kai norėjo apžiūrėti A.P.

Policininkams kilo įtarimas, kad tą dieną A.P. neleistinai kažką perdavė savo broliui, todėl ir buvo nutarta vyrus nedelsiant apžiūrėti. Tokia procedūra A.P. labai nepatiko, apžiūrimas jis ranka smogė policininkui A.J. į veidą

Kaip vėliau buvo nustatyta, pareigūnas patyrė sunkią galvos smegenų traumą, policininkas susirgo psichikos sutrikimu, dėl sveikatos jam teko palikti tarnybą. Šiuo metu buvęs pareigūnas priverstas gydytis, jis niekur negali dirbti, pragyvenimo šaltinis – neįgalumo pašalpa. Iš Policijos departamento A.J. išmokėtas 46 tūkstančių litų žalos atlyginimas.

A.P. savo kaltės nepripažino, jis neigė smogęs policininkui, patvirtino, kad būta tik žodinio konflikto. Tačiau ką kitą teismui papasakojo liudytojai, vienas nukentėjusiojo kolega, policijos pareigūnas, patvirtino, jog incidentą gerai matęs, nes tą akimirką jis stovėjęs vos už dviejų metrų nuo įvykio vietos. Liudytojas taip pat patvirtino, jog tą dieną A.P. grasino jo kolegai susidoroti.

Teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, konstatavo, kad A.P. kaltė yra įrodyta ne tik liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis, bet ir kita byloje surinkta medžiaga.

A.P. teismas pripažino kaltu ir subendrinus su ankstesnio nuosprendžio bausme skyrė jam 13 metų laisvės atėmimo bausmę. Ši bausmė subendrinta su anksčiau paskirtos bausmės neatlikta dalimi. Nuteistasis nukentėjusiajam turės atlyginti 113 litų turtinę žalą, taip pat iš jo Policijos departamentui priteisti 46 tūkstančiai litų, Šiaulių policijos komisariatui – beveik trys tūkstančiai litų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius