Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteisti narkotikų kontrabandininkai

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Telšių rajono gyventojai 26-erių E.K., jo bendraamžis D.Š. ir telšiškis, 27- erių metų A.B. buvo kaltinami didelio kiekio kontrabandinių narkotinių medžiagų (kanapių dervos ) įgijimu, laikymu, gabenimu turint tikslą jas realizuoti, taip pat lenkimu vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas.
Iš įtariamųjų atimtas hašišas
Iš įtariamųjų atimtas hašišas / Telšių policijos nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime, nusikaltimas padarytas bendrininkų grupėje. Visi trys pripažinti kaltais. D.Š. buvo pateikti kaltinimai, kad būtent jis 2008 metų vasarą organizavo narkotinės medžiagos įgijimą, numatė, kad kanapių dervą įsigis per E.K., kitas bendrininkas A.B. pagal parengtą planą turėjo šiuos narkotikus laikyti ir gabenti į numatytą vietą.

2009 metų vasarį D.Š. savo bendrininkui perduoda 2 tūkstančius eurų ir liepia šiam vykti į Ispanija, nupirkti ten 10 kilogramų kanapių dervos ir po to visą tai nugabenti į Vokietiją, į Stendalio miestą, bei jas parduoti asmeniui pravarde „Vytiokas“.

Vykdydamas nusikaltimo sumanytojo nurodymus E.K. tų pačių metų vasario pradžioje nuvyksta į Ispanija, Benidormo miestą, iš nurodyto asmens nuperka 10 kilogramų narkotikų ir vasario 9 dieną automobiliu „Volvo S80“ brangų krovinį, jį paslėpęs greičių dėžėje, atgabena į Vokietija. Tą pačią dieną E.K. susirandą „Vytioką“ ir jam perduoda kanapių dervą. Tačiau jau kitą dieną „Vytiokas“ čia esančiam D.Š. narkotikus grąžina neva dėl šių prastos kokybės.

D.Š. narkotikus palieka tame pačiame Stendalio mieste, juos laiko paslepęs garažuose iki 2009 metų kovo 10 dienos. Tada prisijungia D.Š. ir E.K. bendrininkas A.B., į pastarojo atsivežtą kuprinę ir buvo perdėti narkotikai.

Vyrai kanapių dervą automobiliu „Mercedes Benz" pargabena į Lietuva, kur ties Kaunu prie jų su savo automobiliu „Volvo“ prisijungia E.K. Vyrų pavojingos kelionės galas laukė Varniuose, Telšių rajone, čia sustabdytame automobilyje policijos pareigūnai rado daugiau kaip pusaštunto kilogramo kanapių dervos.

D.Š. buvo kaltinamas dar ir tuo, kad jis lenkė kitus asmenis vartoti šias narkotines medžiagas. Vyras dalį dervos laikė Telšiuose, keliems asmenims jis neatlygintinai davė dervą išbandyti, netrukus šie pareiškę, kad ji silpna. Tada D.Š. sutarė su E.K., kad pastarasis netikusį pirkinį grąžintų į Ispaniją, bet šiam planui nebuvo lemta išsipildyti.

Teismas už padarytus nusikaltimus D.Š. nuteisė kalėti 14 metų bausmę atliekant pataisos namuose, A.B. už padarytus nusikaltimus nuteistas kalėti 11 metų, bausmę taip pat turės atlikti pataisos namuose.

E.K., skirtingai nei jo bendrininkai, savo kaltę pripažino, padėjo atskleisti nusikaltimą, teisme nuoširdžiai gailėjosi, tai teismas įvertino kaip lengvinančią aplinkybę ir skyrė švelnesnę bausmę, E.K. nuteistas 2 metams laisvės apribojimu, be to, jam teks neatlygintinai išdirbti 200 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius