Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose teisiama Neringos Venckienės suburta gauja: 11 jos šnipų sekė advokatus, teisėjus, Milinių šeimą

Šiaulių apygardos teisme išgalvotos pedofilijos „garliavinių“ byla atidėta dėl dviejų priežasčių. Neatvyko vienas iš vienuolikos kaltinamųjų. O taip pat – daugumos kaltinamųjų advokatai nesusipažino su bylos medžiaga.
Išgalvotos pedofilijos byla
Išgalvotos pedofilijos byla

Byla, kurioje teisiama vadinama JAV pasislėpusios Neringos Venckienės suburta gauja, nebuvo pradėta nagrinėti – teismo posėdis atidėtas iki vasario 1 dienos.

Gauja buvo suformuota tuomet, kai neva nuo pedofilų nukentėjusią mažametę mergaitę teismas nusprendė grąžinti motinai Laimutei Stankūnaitei.

N.Venckienės gauja dar kitaip vadinama „violetinių“ arba „garliavinių“ klanu.

Vienuolikos asmenų grupė įtariama Kaune sekusi advokatus, teisėjus, antstolius, buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinių šeimą. Neteisėtai rinko apie juos informaciją.

Klanas buvo suformuotas tuomet, kai neva nuo pedofilų nukentėjusią mažametę mergaitę teismas nusprendė grąžinti motinai Laimutei Stankūnaitei.

Šiai grupei, įtariama, vadovavo JAV besislapstanti buvusi Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, taip pat jos teta Audronė Skučienė.

Į teisiamųjų suolą sėdo 11 asmenų: Audronė Skučienė, Renaldas Ščiglinskas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Andrejus Lobovas, Darius Kaminickas, Rimantas Stanislavas Rimkevičius, Gediminas Aidukas, Tatjana Boroves, Raminta Baltuškienė ir Vitalijus Keršis.

V.Keršis į teismo salę atvyko paslėpęs veidą ir lydimas pareigūnų. Jis vienintelis išsižadėjo N.Venckienės apžavų ir išdavė savo klano veikėjus.

Jis pirmasis papasakojo, kad tokia gauja egzistuoja, kaip ji veikia. Pateikė raštą, kuriame sudėlioti kai kurie nurodymai klano nariams.

Advokatai paskirti per vėlai

Teismo posėdyje teisėjų kolegija pasiteiravo, ar visi vienuolika kaltinamųjų atvyko į posėdį. Teismas pasigedo R.Ščiglinsko. Jis neatvyko nenurodęs priežasties. Prokurorai pareiškė norą, kad šis kaltinamasis į kitą posėdį būtų atvesdintas. Teismas prašymą patenkino.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Ščiglinskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Ščiglinskas

Taip pat teismo posėdis atidėtas dėl to, kad dauguma advokatų nesusipažino su bylos medžiaga, kuri sudaro 33 tomus.

Kaltinamųjų advokatus per vėlai paskyrė Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos Kauno skyrius.

Tai buvo padaryta tik gruodžio pradžioje. Medžiagą advokatai gavo dar po dienos ar dviejų. Kai kurie advokatai susipažinę tik su dalimi bylos.

Teismas, prieš atidėdamas posėdį, dar aptarė kaltinamosios Audronės Skučienės buto pardavimo klausimą. Butas buvo areštuotas, kai šis jau buvo parduotas. Teismas areštą panaikino.

A.Skučienė teigia, kad pardavė butą dėl to, jog jos sūnus susirgo onkologine liga. Taip pat A.Skučienė prašė, kad gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje leistų jai išvykti į Vokietiją pas sūnų. Teismas patenkino kaltinamosios prašymą išvykti į Vokietiją jos nurodytu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius