Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose teismui perduota byla dėl kyšininkavimo, papirkimo ir dokumentų klastojimo

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad pilietė L.B., norėdama įteisinti nelegaliai iki 1994 metų sodininkų bendrijoje Šiaulių rajone pastatytą gyvenamąjį namą ir pagalbinį pastatą, siekdama neteisėtai gauti projektavimo sąlygų sąvadą, statybos leidimą, o vėliau pasiekti, kad pastatai būtų pripažinti tinkamais naudoti, sukurstė kitus asmenis suklastoti dokumentus ir juos pateikė įvairioms institucijoms, susijusioms su statybų įteisinimo procesu.

L.B. pareikšti įtarimai dėl sukurstymo suklastoti dokumentus, dokumentų klastojimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 24 straipsnio 5 dalis, 300 straipsnio 1 dalis) ir papirkimo (LRBK 227 str. 2 d.).

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl galimo kyšininkavimo (LRBK 225 str. 2 d.) ir dokumentų klastojimo (LRBK 300 str. 1 d.) pareikšti pastatų energinio naudingumo sertifikavimo ekspertei E. B., kuri, būdama valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, tiesiogiai susitarė priimti ir priėmė kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. pastato savininkei L. B. išdavė suklastotą pastatyto pastato energinio naudingumo sertifikatą.

Įtarimai dėl įvairių dokumentų klastojimo (LRBK 300 str. 1 d.) pareikšti matininkui A. B., statinių statybos techninės priežiūros vadovui A. Ž. ir vienam juridiniam asmeniui.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Kaltinamasis aktas kartu su bylos medžiaga perduotas Šiaulių miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius