Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose vagys prie prekybos centro durų žiauriai sumušė juos demaskavusį vyrą – apsauga nepadėjo

Trisdešimtmetis šiaulietis Donatas parduotuvėje „Maxima“ pastebėjo vagystę ir pasakė apie tai pardavėjai. Užklupti vagišiai metė grobį ir keikdamiesi spruko iš parduotuvės, tačiau prie durų patykojo pilietiško vyro ir sumušė jį iki sąmonės netekimo. Iš parduotuvės apsaugos darbuotojų nelaimėlis nesulaukė jokios pagalbos.
Prekybos centre „Maxima“ aptiktas jaunos moters lavonas
Prekybos centras „Maxima“. Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į redakciją paskambino šiaulietis trisdešimtmetis Donatas ir papasakojo savo skaudžią istoriją. „Nukentėjau už savo pilietiškumą. Kitą kartą jau pagalvosiu, ar stoti skersai kelio neteisybei.“

Gruodžio 28-ąją Donatas lankėsi parduotuvėje „Maxima“, esančioje Šiauliuose, Vilniaus ir Serbentų gatvės kampe. Tuomet buvo šešta valanda vakaro, pirkėjų – devynios galybės.

Iš pažiūros visai neįtartinos išvaizdos du arba trys vaikinai, kuriems turėtų būti apie 25-erius, sumanė pavogti mineralinio vandens pakuotę.

Apsipirkęs vyras pastebėjo, kad už jo stovėję jaunuoliai kažką rezga. Iš pažiūros visai neįtartinos išvaizdos du arba trys vaikinai, kuriems turėtų būti apie 25-erius, sumanė pavogti mineralinio vandens pakuotę.

Jie šį bei tą padėjo ant prekystalio ir kojomis palengva stūmė vandens pakuotę, padėtą ant grindų. Pardavėja jokiu būdu negalėjo tos pakuotės pastebėti.

„Aš dirbu prekyboje ir žinau, kad parduotuvėje žmogus gali prisikišti pilnas kišenes – vagyste jo neapkaltinsi, kol nepraėjo pro kasas. Neskubėdamas pakavausi prekes, stebėjau, ar susimokės“, – pasakojo vyras.

Jaunuoliai, žinoma, nesusimokėjo, o vandens pakuotė jau buvo sėkmingai prastumta pro kasas. „Žiūrėkit, tuoj pavogs“, – perspėjo pardavėją pilietiškas šiaulietis.

Pardavėja sužiuro. Vagys tą pačią akimirką paliko savo grobį, apšaukė juos pastebėjusį vyrą ožiu bei skundiku ir spruko pro duris.

Žmogus, nesulaukęs jokios apsaugos reakcijos, taip pat patraukė namo. Nė nepagalvojo, kad už durų vagys jo gali tykoti. Juk turėtų džiaugtis išsisukę, nors ir be grobio.

Paėjęs vos dešimt metrų nuo laukinių durų, vyras pastebėjo vieną iš vagišių einantį lygiagrečiai su juo. Specialiai nekreipė dėmesio, ir vengė bet kokio kontakto – nežiūrėjo ir nekalbėjo su juo.

Tuomet pajuto stiprų smūgį į galvą ir neteko sąmonės. Aplinkui jau buvo susirinkę žmonės, kvietė greitąją pagalbą. Dar keli buvo nuėję pas apsaugos darbuotojus, teirautis, ar yra vaizdo įrašas.

Nukentėjusysis jau tada sužinojo, kad apsauga nieko neįsileido – durys buvo užrakintos. Tuomet pamanė – ko vertas toks pilietiškumas?

Jau ligoninėje medikai iškvietė policiją. Čia teko praleisti kelias valandas, kol susiuvo antakį, atstatė suknežintą nosį, patikrino, ar nuo smūgio nepažeistos smegenys. Pareigūnai užsirašė vyro kontaktus ir su juo susisiekė po švenčių – sausio 2 dieną.

Jau policijoje Donatas išvydo vaizdo medžiagą. Pareigūnai pripažino, kad užpuolikai yra jiems žinomi. Vieno jų ir nuotrauką turėjo.

Be to, jie yra geri kovos meistrai. Vienas smūgis iš pasalų koja ir aukštas vyras krito be sąmonės.

Buvo ir antras smūgis į veidą, kurio Donatas neatsiminė – tik pamatė vaizdo medžiagoje.

Laiko klausimas, kada smurtautojai bus surasti, tačiau Donatas teigia kitą kartą gerai pagalvos, prieš stodamas skersai kelio chuliganams. Išeina, kad vogtos prekės jam labiau rūpėjo nei parduotuvės apsaugininkams. Būtent jų abejingumas Donatui netelpa galvoje.

Vyro nuomone, užpuolikai nebuvo girti, tačiau turėjo būti kažko vartoję. Jie jautėsi visiškai nepažeidžiami ir atsipūtę – tiek vogdami, tiek spardydami jo galvą. Juk žinojo, kad parduotuvėse veikia stebėjimo kameros, tačiau jiems niekas aplinkui nerūpėjo.

„Maxima“ pažadėjo kompensuoti patirtą žalą

Mindaugas Skardžius, „Maxima X“ tinklo direktorius, pakomentavo situaciją ir tikisi, kad tokiems incidentams ateityje bus užkirstas kelias.

„Pirmiausia, nukentėjusio žmogaus labai atsiprašome dėl to, kas atsitiko. Labai apgailestaujame, kad toks pilietiškas žmogus, informavęs mūsų darbuotoją apie galimą vagystę, taip nukentėjo.

Mūsų apsaugos darbuotojas įvykio metu, deja, dirbo ne apsaugos poste, o pagalbinėse parduotuvės patalpose.

Mūsų žiniomis, dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jame dalyvaujame kaip šalis, kurios teritorijoje įvyko tiriamas įvykis, tad policijos pareigūnams, be abejonės, suteikėme visą reikalingą informaciją ir vaizdo įrašus, kurie, tikimės, padės identifikuoti užpuolikų tapatybes.

Mūsų apsaugos darbuotojas įvykio metu, deja, dirbo ne apsaugos poste, o pagalbinėse parduotuvės patalpose, todėl apie įvykį sužinojo per vėlai ir užpultam žmogui, deja, nesuteikė reikalingos pagalbos. Dėl to pradėjome vidinį tyrimą.

Su nukentėjusiuoju susisiekėme, susitiksime, esame pasirengę kompensuoti visas gydymo ir reabilitacijos išlaidas. Šiuo metu mums svarbiausia jo sveikata, o mes įmonės viduje imamės visų priemonių, kad tokie atvejai nebesikartotų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius