Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigito Geneikio „verslo“ planas: parai išsinuomoti gerą butą ir 6 kartus jį pernuomoti

2014 m. lapkričio 5 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje vienam sostinės ledo ritulio klubui vadovaujantis Sigitas Geneikis buvo kaltinamas dėl sukčiavimo ir dėl dokumento suklastojimo ar suklastoto dokumento panaudojimo arba realizavimo.
Dažniausiai sukčių aukomis tampa pensininkai.
Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko/15 min.lt nuotr.

Teismas nustatė, kad Sigitas Geneikis 2013 m. birželio 1 d. išsinuomojęs butą Vilniuje ir žinodamas, kad šio buto išnuomoti (subnuomoti) neturi teisės, interneto svetainėse www.domoplius.lt, www.skelbiu.lt ir www.aruodas.lt paskelbė melagingą skelbimą apie šio buto nuomą, taip suklaidino šešis nukentėjusiuosius, kad jis yra teisėtas buto savininkas, pasirašė su nukentėjusiais asmenimis nuomos sutartis kito asmens vardu, ir iš nukentėjusiųjų paėmė 500–900 Lt, neva kaip avansą už buto nuomą, taip panaudojant suklastotą dokumentą apgaulės būdu savo naudai įgijo svetimą turtą.

Nors nuteistasis kaltę neigė, nurodydamas, jog nei su vienu iš nukentėjusiųjų nuomos sutarties nepasirašė bei iš jų pinigų neėmė, o tik aprodė žmonėms nuomojamą butą, teismas tokius vyro parodymus vertino kritiškai kaip siekį išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Teismas nusprendė vyrą pripažinti kaltu padarius nusikalstamas veikas ir paskirti 4 550 Lt dydžio baudą.

S.Geneikis 2014 m. gegužės 23 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu taip pat buvo nuteistas už subnuomą neturint teisės to daryti, todėl teismas paskirtas bausmes subendrinto ir galutinę bausmę paskyrė – 7 670 Lt dydžio baudą.

Teismas patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir priteisė iš S.Geneikio jų naudai 3 900 Lt turtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės-Skistymienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius