Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigito Šostako byla: tris žmones pražudęs vairuotojas pripažįsta kaltę

Prokurorai teismui perdavė skaudžios avarijos, kurios metu žuvo 3 žmonės, o vienas buvo sužeistas, baudžiamąją bylą.
Sigitas Šostakas
Sigitas Šostakas / 15min.lt nuotr.

Antradienį Trakų rajono apylinkės teismui prokurorai perdavė bylą dėl kaltinamojo Sigito Šostako sukeltos avarijos, kurioje žuvo 3 žmonės, dar vienas buvo sužeistas.

Kaltinamajame akte rašoma, kad buvęs Trakų policininkas S.Šostakas šių metų vasario 13 d., apie 00 val. 20 min., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (kraujyje rasta 1,09 promilės alkoholio), važiuodamas Vilnius – Kaunas – Klaipėda keliu, Elektrėnų savivaldybės teritorijoje, pažeidė kelių eismo taisykles, viršijo leistiną greitį (važiavo apie 105 km/h), neatsižvelgė į kelio ir metereologines sąlygas, nesilaikė saugaus atstumo, atsiradus kliūčiai jos saugiai neapvažiavo ir susidūrė su pirmąja eismo juosta ta pačia kryptimi važiavusiu automobiliu. Vietoje mirė kitą automobilį vairavęs pilietis Rimgaudas Kazimieras Žukas ir jo žmona Vida Žukienė.

Keleivė Audronė Golubovienė nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje, o jos vyrui Andrejui Golubovui buvo sutrikdyta sveikata.

Pasak bylą tyrusių pareigūnų, baudžiamojoje byloje yra pakankama duomenų, pagrindžiančių kaltinamojo S.Šostako kaltę padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso (BK) 281 straipsnio 6 dalyje.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta 11 liudytojų.

Tyrimas buvo pradėtas praėjus 10-čiai minučių po skaudaus įvykio, t.y. 2011 m. vasario 13 d., 00 val. 30 min. Eismo įvykio metu paaiškėjo, kad S.Šostakas dirbo Trakų rajono policijos viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio patruliu, važiavo vienas, ne tarnybos metu, neuniformuotas, vairavo jam priklausantį automobilį.

2011 kovo 4 dieną S.Šostakas buvo atleistas iš tarnybos, pažymima Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Vilmos Budėnienės antradienio pavakarę išplatintame.

2011 m. kovo mėnesį S.Šostakui paskirta kardomoji priemonė – namų areštas (iki birželio 1 d.), paimtas vairuotojo pažymėjimas.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta. Pagal Lietuvos Respublikos BK jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius