-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutėje pamesto vaiko istorija apvirto aukštyn kojom: mažylis buvo pagrobtas

Žiniasklaidą apskriejo istorija apie neva girtos moters Šilutėje pamestą 9 mėnesių kūdikį. Nutikimas greitai apaugo gandais, tačiau 15min.lt šaltiniai policijoje atskleidė kitokį šio dramatiško incidento scenarijų.
Vaikiški batukai.
Asociatyvinė iliustracija / Scanpix/Panthermedia nuotr.

Vienos Šilutės socialinės darbuotojos sutuoktinis, atvykęs automobiliu ir ruošdamasis parkuotis daugiabučių kieme, pamatė vaizdą, kuriam negalėjo likti abejingas. Vos ant kojų stovintis girtuoklis nešė ant rankų, tačiau nesugraibęs išmetė ant žemės 9 mėnesių mažylį. Pasak liudininko, kūdikis nebuvo numestas, bet slyste nuslydo per nešančiojo kūną ant žemės.

Neabejingas pilietis iškart priėjo prie girtuoklio priekaištaudamas dėl to, ką jis išdarinėja. Maža to, šilutiškis apie šią situaciją iškart pranešė ir savo žmonai, ir pareigūnams.

15min.lt šaltiniai Šilutės rajono policijos komisariate atskleidė, kokia yra šio įvykio priešistorė. Iš jos aiškėja, kad kaltinimai motinai pametus kūdikį nėra pagrįsti. Mažylis iš jos buvo tyčia arba netyčia pagrobtas. Tiesa ta, kad 27 metų motina tą dieną iš tiesų buvo girta – būdama blaivi, savo vaiką galbūt prižiūrėtų atsakingiau ir jokių pagrobimų narplioti nereikėtų.

Viskas prasidėjo nuo to, kad ketvirtadienį šią mažylį auginančią šilutiškę aplankė jos draugė, tądien šventusi gimtadienį. Kartu atvažiavo jos sugyventinis iš Kintų ir dar kažkoks draugas

Šis ketvertas iš pradžių pasilinksmino 27 metų moters namuose, tačiau netrukus kompanija nutarė, kad būtų smagu nukeliauti į Kintus. Visi susėdo į kintiškio automobilį, tačiau gimtadienį šventusi mergina labai susipyko su sugyventiniu. Pastarasis liko sėdėti prie automobilio vairo, o moteris išlipo. Tuo tarpu motina su vaiku ant rankų ir antrasis vyrukas buvo įsitaisę transporto priemonės gale. Užpykusi jubiliatė kategoriškai atsisakė lipti vidun. Tada vaiko motina pasišovė irgi išlipti ir pamėginti įkalbėti draugę, kad neberodytų principų. Paprašiusi palaikyti vaiką keleivio, mama nuėjo derėtis su pykstančiąja.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šilutės policija
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Šilutės policija

Staiga automobilis pajudėjo. Gali būti, kad vairuotojas nė nežinojo, jog ant girto keleivio rankų liko svetimas mažylis.

Motina iš draugės telefono esą puolė skambinti vairuotojui, tačiau pastarasis neatsiliepė. Merginos ilgokai laukė manydamos, kad vairuotojas grįš. Tačiau jo nesulaukus, apie įvykį pranešta policijai. Beje, tuo metu atsakingos tarnybos jau žinojo apie vyriškį, pametusį pievoje kūdikį.

Teigiama, kad automobilis nuvažiavo visai netoli, tik už poros šimtų metrų tame pačiame daugiabučių kvartale. Gale keleivis išlipo ir bandė per kiemus vaiką parnešti motinai, bet dėl girtumo nebeįstengė.

Vaiko netekusiai motinai teko vykti į policiją ir aiškintis, kokiomis aplinkybėmis praganė mažylį. Šilutiškei nustatytas 2 promilių girtumas, tačiau jos laisvės niekas neapribojo – ji išleista išsiblaivyti į namus. Tuo tarpu vaikas saugumo sumetimais ir tol, kol galutinai paaiškės tikslios įvykio aplinkybės, buvo paliktas globoti Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Neoficialiais duomenimis, berniukas visiškai sveikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius