Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės gelbėtojai iš nuskendusio automobilio ištraukė žuvusio jaunuolio kūną

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 30 gaisrų. Viename iš jų nukentėjo žmogus.
Gaisrininkai apžiūri mokyklos patalpas
Gaisrininkai apžiūri mokyklos patalpas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Statistika Šilutė

Apie 19.40 val. Kretingoje, Palangos gatvėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Ugniagesiams atskubėjus į nelaimės vietą, pro pastato langus veržėsi dūmai, o kambarys degė atvira liepsna. Ugniagesiai spėjo iš degančio namo išnešti dar sąmoningą 85-erių namo savininką, kuris buvo nuvežtas į Klaipėdos apskrities ligoninę. Gaisro metu išdegė miegamasis kambarys, apdegė jame buvusios dvi lovos, radijo imtuvas, spintelė su veidrodžiu, aprūko virtuvė ir kiti kambariai. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Apie 14 val. gaisras kilo Vilniaus rajone, Keturiasdešimt Totorių kaime esančioje medinėje mokykloje Vytauto gatvėje. Laimė, pamokos joje jau buvo pasibaigusios ir žmonių viduje nebuvo. Per gaisrą apdegė koridoriaus sienos, durys ir perdengimas, aprūko patalpos. Gaisro židinys buvo rastas mokyklos koridoriuje prie centrinio įėjimo. Įvykis tiriamas.

Apie 15 val. Anykščių rajone, Ažuožerių kaime, užsiliepsnojo daugiabučio dviejų aukštų gyvenamojo namo rūsys. Atskubėjus ugniagesiams, vieno buto įėjimas jau degė atvira liepsna, o pro langus veržėsi dūmai. Gaisro metu apdegė laiptai į rūsį, išdegė priešrūsio sienų apdaila, durys, aprūko buto sienos ir jame buvę namų apyvokos daiktai, nuo karščio išsilydė dalis kambario lubų apdailos. Gaisras įsiplieskė dėl netvarkingo dūmtraukio ir jo eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Apie 15.35 val. gaisras kilo Trakų rajone, Aukštadvaryje, Technikumo gatvėje stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Per gaisrą sudegė dalis perdengimo, apdegė sienos bei kambaryje buvę namų apyvokos daiktai. Likusią namo dalį ugniagesiams pavyko išgelbėti. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 19.20 val. Švenčionių rajone, kelio Sariai-Švenčionėliai 6-ajame kilometre, užsiliepsnojo ir nepataisomai sudegė lengvasis automobilis Audi A6. Įvykis tiriamas.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko septynis kitus gelbėjimo darbus. Antradienį Šilutės PGT narai Pagėgių savivaldybėje, Kucių kaime, iš pirmadienio vakarą Gėgės upėje įlūžusio ir nuskendusio automobilio Subaru Legacy ištraukė 24-erių vaikino kūną, o vėliau ir patį automobilį. Mašina nuskendo, kai pirmadienio vakarą, kaip spėjama, neblaivių jaunuolių trijulė sumanė pasivažinėti ant upės ledo. Dviem keleiviams pavyko išsigelbėti, o trečiasis pats neišniro. Šis tragiškas atvejis dar kartą įrodo, kad ant užšalusių vandens telkinių reikia elgtis labai atsakingai ir atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius