-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šilutės rajone narkotikų prekeiviai buvo sukaupę apie kilogramą įvairių kvaišalų

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas baigė ikiteisminį tyrimą ir uostamiesčio teismui perdavė bylą dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų įgijimo, laikymo ir platinimo dideliais kiekiais.
Tauragės apskrities policijos pareigūnų aptikti narkotikai
Tauragės apskrities policijos pareigūnų aptikti narkotikai / Tauragės apskrities VPK nuotr.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti trys pusamžiai vyrai. P. B. kaltinimai pateikti dėl neteisėto disponavimo labai dideliu bei įvairių rūšių psichotropinių ir narkotinių medžiagų kiekiu ir jų pardavimo, E. Z. į kaltinamųjų suolą sės dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, o A. K. – už pasikėsinimą įsigyti psichotropinės medžiagos.

Bylos duomenimis, ikiteisminį tyrimą atlikę Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, praėjusių metų pabaigoje organizavę slaptą operaciją ir užfiksavę neteisėtą kaltinamųjų narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirkimo ir pardavimo faktą, juos sulaikė.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad P. B. 2015 m. gruodžio 4 d. pavakarę Šilutės rajone pardavė E. Z. apie 36 gramus psichotropinės medžiagos – metamfetamino, kurią šis turėjo perduoti A. K., bet užbaigti nusikaltimo jiems nepavyko, nes buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Atlikus kratas įtariamųjų namuose, pas P. B. rasta beveik kilogramas įvairių psichotropinių medžiagų, apie 400 gramų kanapių ir daugiau nei 3 gramai narkotinės medžiagos – kokaino.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti kaltinamiesiems P. B. ir E. Z. gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki aštuonerių metų, o kaltinamajam P. B. dar ir už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų. Kaltinamajam A. K. už pasikėsinimą įsigyti psichotropinės medžiagos gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius