Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siuntoje iš Indonezijos – egzotiniai drugeliai

Savaitės pradžioje Vilniaus Pašto pervežimo centre muitinės pareigūnai, atlikdami tikrinimus, atkreipė dėmesį į dvi smulkias pašto siuntas iš Indonezijos ir Amerikos.
Siuntoje iš Indonezijos  – egzotiniai drugeliai.
Siuntoje iš Indonezijos – egzotiniai drugeliai. / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Atidarę nedidelį paketą iš Indonezijos, muitinės pareigūnai jame aptiko 14 džiovintų egzotinių drugelių. Siuntoje iš Amerikos buvo rastos 5 moliuskų kriauklės. Abu siuntiniai su egzotiniais suvenyrais sulaikyti. Įtariant, kad šie buvo gabenami pažeidžiant CITES konvencijos reikalavimus, jie bus atiduoti ištyrimui, teigiama Vilniaus teritorinės muitinės pranešime. 

Šią vasarą tai jau ne pirmas atvejis, kai sulaikomi egzotinių kraštų parsigabenti suvenyrai, kurie į mūsų šalį įvežami, kaip įtariama, pažeidžiant CITES konvencijos reikalavimus.

Primename, jog su CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencija) ir su Lietuvoje galiojančiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis galima susipažinti Lietuvos muitinės svetainėje www.cust.lt. Taisyklės reglamentuoja laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką.

Vizualiai su CITES konvencijos saugomų gyvūnų ir augalų pavyzdžiais galima susipažinti Vilniaus oro uoste muitinės įrengtame stende.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius