-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siuntoje iš Lotynų Amerikos policija aptiko rekordinį kiekį kokaino (nuotraukos, video)

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai per tarptautinę operaciją sulaikė rekordinį kiekį kokaino. Klaipėdos jūrų uoste aptikta 40 kilogramų kokaino siunta.
Policijos sulaikytas automobilis
Policijos sulaikytas automobilis / Policijos nuotr.
Policijos nuotr./Policijos konfiskuoti drabužiai
Policijos nuotr./Policijos konfiskuoti drabužiai

Po ilgo tyrimo Klaipėdos jūrų uoste buvo sulaikytas krovinys (trys jūriniai konteineriai iš Lotynų Amerikos), skirtas vienai Lietuvoje registruotai laidojimo paslaugų firmai. Sulaukę konteinerių pareigūnai susidūrė su nemaža kliūtimi – reikėjo rasti paslėptą kokainą tarp keliasdešimties karstų, automobilio ir 16 tonų drabužių. Nors buvo deklaruota, kad gabenami laidojimui skirti drabužiai, per patikrinimą rasti dėvėtų, beverčių rūbų.

Praktika rodo, kad slėpdami kokainą nusikaltėliai pasitelkia lakią fantaziją. Dar 1998 metais į Lietuvą buvo atsiųsta 18 kg juodojo kokaino, atrodančio kaip spausdintuvų milteliai. Tuo metu tai buvo trečias žinomas toks maskavimo atvejis pasaulyje. Ne mažiau išradingai buvo paslėptas kokainas ir šį kartą. Narkotikai buvo užmaskuoti plastmasinių palečių (ant kurių buvo sukrauti daiktai) lentose. Kad lentos įtartinos, išdavė tik per didelis skaičius vinių skylių jose, t. y. buvo matyti, kad jos kaltos antrą kartą. Iš viso rasta 40 kg kokaino.

Policijos nuotr./Policijos konfiskuoti drabužiai
Policijos nuotr./Policijos konfiskuoti drabužiai

Nelegalioje narkotikų rinkoje, didmeninėje prekyboje, kokaino 1 kg kaina priklausomai nuo medžiagos kokybės svyruoja nuo 30 000 iki 45 000 eurų (100 000 iki 155 000 Lt). Esant aukštai kokaino kokybei (medžiagos grynumui) sulaikytas kiekis galėtų būti skiedžiamas buityje naudojamomis medžiagomis, tad nusikaltėlių pelnas padvigubėtų arba patrigubėtų. Lietuvos kaimynių rinkose šio krovinio vertė dar labiau išaugtų. Lietuvos kriminalines policijos biuras bei Generaline prokuratūra dėl minėto narkotinių medžiagų kontrabandos fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą.

VIDEO: Policija sulaikė 40 kg kokaino (Policijos filmuota medžiaga)

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai nuolat atlieka ilgalaikius tarptautinius tyrimus su daugelio valstybių kolegomis, nes Lietuva dažnai naudojama narkotikų tranzitui iš Rytų į Vakarus ir iš Vakarų į Rytus. Kokaino kontrabandoje Lietuvos Respublikos piliečiai užima tam tikrą vaidmenį: vieni yra organizatoriai, o kiti – tik kitų valstybių piliečių samdomi kurjeriai. Lietuvos nelegalioje narkotikų rinkoje kokainas nėra paklausus narkotikas dėl aukštos kainos, juolab kad panašiu poveikiu pasižymintis amfetaminas ar metamfetaminas yra žymiai pigesnis. Pareigūnų manymu, ir sulaikyta rekordinė kokaino siunta buvo skirta ne Lietuvos rinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius