Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurkšti prokuratūros klaida: teiginys, kad ant Kedžio pistoleto rasta jo DNR, buvo netiesa

Generalinė prokuratūra paneigia klaidingai pateiktą informaciją ir patikslina prokuroro R.Petrausko teiginį.
Mitingo akimirkos
Mitingo akimirkos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praeitą savaitę Lietuvos Respublikos Generalinėje prokuratūroje gautas Laimutės Kedienės prašymas viešai paneigti balandžio 22 dieną vykusioje spaudos konferencijoje tuomet laikinai generalinio prokuroro pareigas ėjusio Raimondo Petrausko pasisakymą, kad ant šalia Drąsiaus Kedžio rasto pistoleto „IŽ 79-8 Baikal“ aptikti jo DNR pėdsakai. L.Kedienė taip pat prašo paneigti prokurorų teiginius, kad žudė D.Kedys.

Prokuratūra pripažįsta, kad spaudos konferencijos metu prokuroras, teikdamas informaciją, suklydo – ant pistoleto „IŽ 79-8 Baikal“ buvo rasti žmogaus biologiniai pėdsakai, tačiau, pasak specialistų, jie buvo netinkami asmens tapatybei nustatyti, tiriant DNR. Tuo metu Raimondui Petrauskui,  laikinai einančiam generalinio prokuroro pareigas, buvo teikiama informacija apie rastus pėdsakus ir Jono Furmanavičiaus bei Violetos Naruševičienės nužudymo byloje, ir byloje D.Kedžio mirties priežasčiai bei aplinkybėms nustatyti. Teikiant informaciją žiniasklaidai šie duomenys buvo supainioti.

15min.lt primena, kad tuometinis laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas balandžio 22 dieną aiškino, jog jau aišku, kad ginklas, rastas ant Kauno marių kranto šalia D.Kedžio, yra tas pats, kuriuo praėjusį rudenį Kaune nušautas teisėjas J.Furmanavičius bei V.Naruševičienė. Buvo klaidingai teigiama, jog ant pistoleto rasta DNR pėdsakų, kurie visiškai sutapo su D.Kedžio biologiniu kodu. „Išvada tokia, kad jis buvo prisilietęs prie to ginklo, o ginklas tas pats, kuriuo buvo nušauti du žmonės“, – tada kažkodėl būtent taip kalbėjo laikinasis generalinis prokuroras R.Petrauskas, dabar pripažįstanti šią klaidą.

Tuo tarpu nagrinėjant kitą L.Kedienės prašymą – dėl gegužės 25 dienos Lietuvos televizijos laidoje „Teisė žinoti“ neva išsakytos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro A.Kliunkos frazės: „Kas jį galėjo nužudyti, jei jis nužudė. Niekas jo nežudė“, buvo peržiūrėtas šios laidos vaizdo įrašas. Konstatuotina, kad prokuroras tokios frazės nesakė ir patikslinama, jog A.Kliunkos pasakyta frazė buvo: „Klausimas, kas galėtų nužudyt? Nes keliamas klausimas, kad jį galimai nužudė“.

Atkreipiamas dėmesys, kad prokurorai tiek spaudos konferencijos, tiek televizijos laidos metu paskelbė dalį duomenų iš J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo bylos ir jokių galutinių išvadų nedarė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius