-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpią avariją Šeškinės pėsčiųjų perėjoje sukėlęs motociklininkas nuteistas kalėti 1,5 metų

Vilniaus apygardos teismas gerokai sugriežtino nuosprendį baudžiamojoje byloje, susijusioje su pernykšte eismo nelaime šiuo metu jau panaikintoje pėsčiųjų perėjoje sostinės Ukmergės gatvėje.
Sudaužytas motociklas po nelaimės Ukmergės gatvėje
Sudaužytas motociklas po nelaimės Ukmergės gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Judrioje Vilniaus gatvėje per pėsčiųjų perėją einančią 43 metų moterį sunkiai sužalojęs 25 metų vilnietis už grotų praleis pusantrų metų. Be to, kaip ketvirtadienį rašo delfi.lt, po susidūrimo neįgalia tapusiai (neteko 85 proc. darbingumo) moteriai nuteistasis privalės sumokėti 70 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, panaikinęs motociklininkui paskelbtą švelnų Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendį. Juo piktybinis Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjas buvo nuteistas tik lygtine bausme, be to, už patirtus išgyvenimus teisėjas Robertas Rainys moteriai buvo priteisęs 50 tūkst. Lt.

Teisėjų Reginos Pocienės, Pavelo Frolovo ir Stasio Punio kolegija paskelbė, kad apylinkės teismas nepagrįstai kelių chuliganui neskyrė laisvės atėmimo bausmės. Teismas mano, kad motociklininkas bausmę privalo atlikti atvirojoje kolonijoje, informuoja delfi.lt.

15min.lt primena, kad lemtingą trečiadienį, 2010 m. spalio 13 d. apie 13 val., ant vadinamojo Šeškinės kalno prie pėsčiųjų perėjos keli automobiliai sustojo praleisti žmogaus. Tuo tarpu motociklininkas A.G. (gimęs 1986 m.) į kalną pakilo itin dideliu greičiu ir prie pėsčiųjų perėjos nepristabdė. Dviratės transporto priemonės užkabinta moteris pakilo į orą, motociklininkas nukrito už keliolikos metrų, o „Honda“ nuvažiavo dar apie 200 metrų, kol nuvirto kelkraštyje.

Sostinės medikai ilgai kovojo dėl pėsčiųjų perėjoje sužalotos moters gyvybės.

Tą patį rudenį ta krauju paženklinta pėsčiųjų perėja Ukmergės gatvėje buvo visiškai panaikinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius