Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 17 /12:19

Šiurpus nusikaltimas Kaune: neblaivus 16-metis įtariamas nužudęs močiutę, įrankis – kėdė

Pirmadienį Kauno J.Borutos gatvės 13-ajame name įvykdyta kraupi žmogžudystė. Įtariama, jog septyniasdešimtmetę moterį namuose galėjo nužudyti kartu su ja gyvenęs neblaivus nepilnametis anūkas. Sulaikytas ir dar vienas vyras.
Namas, kuriame įvykdyta žmogžudystė
Namas, kuriame įvykdyta žmogžudystė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, sausio 16 d. 15 val. 10 min. Kaune, J.Borutos g., namuose, rasta negyva moteris (gimusi 1946 m.) su kirstine žaizda galvoje.

Įvykio vietoje sulaikytas neblaivus (0,84 prom.) šešiolikametis anūkas.

Vėliau sulaikytas ir dar vienas įtariamasis – 33-ejų metų vyras. Abu jie uždaryti į areštinę.

Paženklintas velnio tuzinu

15min žurnalistams apsilankius įvykio vietoje, paaiškėjo, jog nusikaltimas įvykdytas tryliktu numeriu pažymėtame daugiabutyje, tryliktame jo bute. Antradienį šio buto durys policijos pareigūnų buvo „užplombuotos“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame įvykdyta žmogžudystė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Namas, kuriame įvykdyta žmogžudystė

„Man buvo šokas, kai sužinojau, jog Natalijos gyvos nebėra. Vis pas mane užeidavo, klausdavo, kodėl pas ją niekad neateinu. Ruošiausi, sakiau, kai po gaisro susitvarkys butą, ateisiu. Štai, ir neužėjau“, – teigė 15min pakalbinta nužudytosios draugė Janina.

Paklausta, apie kokį gaisrą kalba, moteris patikino, jog prieš pat Naujuosius metus, prieš mėnesį, nužudytosios bute kilo gaisras. Pašnekovei jau tuomet kilo įtarimų, jog gaisrą sukelti galėjo tas pats Natalijos anūkas O.B.

„Ji aiškino, kad nuo elektros lizdo kilo ugnis, bet netikiu. Ir šiaip viskas keistai klojosi pastaruoju metu. Neseniai buvau sutikusi Natalijos brolį, tai sakė, kad sesę net tris kartus vežęs į ligoninę. Tai nuo taburetės nukritusi, tai dar kas nors. Man atrodo, tas anūkas prieš ją vis smurtavo, ji tik dengė jį. Šiaip Natalija niekad nieko apie anūką nepasakodavo blogo“, – teigė Janina, pabrėžusi, jog jos draugė Natalija alkoholio nevartodavo.

15min žiniomis, gaisras šiame bute kilo pernai metų spalio 20 d. Buvo gautas pranešimas, kad dega butas. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, buvo uždūmintas butas, – degė sofa-lova. Gaisro metu išdegė apie 20 kv. m kambarys, apdegė sienos, aprūko namų apyvokos daiktai. Gaisro metu buvo evakuoti 3 žmonės. Nustatyta, jog gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Pasak kaimynės, šešiolikmetis įtariamasis O.B. 13-jame J.Borutos g. name dviese su močiute gyveno apie metus.

VIDEO: Aukos draugė Janina: „Močiutė nuo anūko kentėdavo“

„Berniuko mama mirė nuo plaučių uždegimo gal prieš 10 metų, kai jam penkeri tebuvo. Tėvas nebuvo žinomas. Tad augo jis su seneliais. Senelis, Natalijos vyras, mirė prieš kokį pusmetį. Sirgo. Tad liko ji viena su anūku. Apie jį žinau tik tiek, kad mokosi 10 klasėje. Manau, jis ją nužudė. Žmonės kalba, kad narkotikus vartojo. Matyt, jie bus kalti“, – teigė Janina.

Turėjo vienintelę dukrą

Paklausta, gal žino, kas yra sulaikytas antrasis vyras, moteris nieko pasakyti apie jį negalėjo. Nužudytoji Natalija kilusi iš penkių vaikų šeimos. Pati turėjo tik vieną dukterį, įtariamojo motiną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aukos draugė, Danutė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aukos draugė Janina

„Mano anūkės vakar ėjo į paštą, kuris veikia pirmajame aukšte, po Natalijos butu, ir pamatė, kaip tą įtariamą anūką išsiveda policija. Apie antrąjį sulaikytąjį nieko nežinau“, – patikino moteris.

Kauno apskrities policija informavo tik tiek, kad abiejų įtariamųjų giminystės ryšys nesieja.

Tyrėjai numano ir įrankį, ir motyvą

Antradienio vidurdienį Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Kauno apygardos prokuratūra surengė trumpą spaudos konferenciją, kurioje atskleidė keletą šio nusikaltimo detalių.

„Atvykę pareigūnai bute rado moters lavoną. Apžiūrėjus jį, paaiškėjo, jog mirties priežastis – kirstinė žaizda galvoje. Netrukus buvo sulaikyti du asmenys, galimai padarę šį nusikaltimą“, – teigė Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo  valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas

Pasak Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Dariaus Jakučio, trečiadienį žadama kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės įtariamiesiems paskyrimo. Siekiama juos abu suimti maksimaliam laikui (3 mėn).

„Surinkta pakankamai įrodymų, jog būtų pareikšti įtarimai. Nužudymo įrankis – buitinis daiktas, kėdė“, – teigė teisėsaugos atstovai.

„Surinkta pakankamai įrodymų, kad būtų pareikšti įtarimai. Nužudytosios pasigedo giminaičiai. Jos telefonas buvo išjungtas. Atvykę į butą, jie rado lavoną. Nužudymo įrankis – buitinis daiktas, kėdė. Nežinome dar, ar tai – vienintelis naudotas įrankis. Pats nužudymo veiksmas atliktas neseniai – ne vėliau kaip per parą“, – teigė D.Jakutis.

Pasak jo, iš pradžių įtariamasis anūkas neigė savo kaltę, vėliau, apklausos metu, prisipažino. Preliminarus motyvas – turtinis.

Būtent 16-metį, susirūpinę giminaitės dingimu, išsikvietė giminaičiai. Vaikinas pats atrakino buto duris ir įleido giminaičius į vidų.

„Vaikinas mums yra žinomas. Policijoje pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl gaisrų sukėlimo. Vienas kilo toje pačioje įvykio vietoje, kitas – pas kaimynę. Tyrimai nebaigti“, – teigė G.Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokuroras Darius Jakutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokuroras Darius Jakutis

Antrasis įtariamasis savo kaltės nepripažįsta. Bus aiškinamasi, kaip abu įtariamieji tarpusavyje susiję.

Vyresnysis sulaikytasis – ne kartą teistas už nesunkius nusikaltimus. Tačiau visi jie padaryti senokai – nuo 2009 m. problemų policijai jis nebekėlė. 33-ejų metų vyras dirba staliumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius