Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13 /10:34

Skandalingas avarijos Lapių kelyje vaizdo įrašas: po BPC pranešimo policininkai atlėkė per 5 minutes, bet pavėlavo

Policijos departamentas informuoja, jog dėl spalio 12 dieną Lapių kelyje įvykusios avarijos, kuomet žuvo į vilkiką rėžęsis „Mercedes-Benz“ vairuotojas, informaciją gavo iš Bendrojo pagalbos centro (BPC). Policija teigia, kad dėl avarijos jai nebuvo skambinta. Šaltinių teigimu, žuvusio vairuotojo žmona netrukus turėtų gimdyti.

Policijos departamento pranešime pateikiama įvykių chronologija:

14.45 val. Kauno policija gauna informaciją iš BPC, įvyksta automatinė registracija dėl įvykusio eismo įvykio.

14.46 val. Budėtojas priima informaciją.

14.48 val. Išsiunčiami netoliese buvę patruliai.

14.53 val. Patruliai atvyksta į avarijos vietą.

15min.lt primena, jog šią kraupią avariją nufilmavo 7 minutes paskui „Mercedes-Benz“ važiavęs kaunietis. Matydamas po kelią pavojingai vingiuojantį automobilį, ir įtardamas, kad „Mercedes-Benz“ vairuotojas gali būti girtas, vyras ėmė skambinti BPC numeriu 112.

Atsiliepusios operatorės jis prašė sujungti kuo greičiau su Kauno kelių policija, tačiau BPC darbuotoja to nepadarė. Uždavusi galybę klausimų, ji pateikė Kauno kelių policijos numerį. Tačiau šis pasirodė klaidingas. Norėjęs išvengti nelaimės kaunietis Donatas policininkams taip ir neprisiskambino. Avarija įvyko jo akyse. Ji užfiksuota vaizdo įraše. Per avariją žuvo „Mercedes-Benz“ vairuotojas. Šaltinių teigimu, jis tikriausiai buvo apsvaigęs, bet ne nuo alkoholio. Našle likusi jo žmona turėtų netrukus gimdyti.

VIDEO: Kaunietis nufilmavo "Mercedes" avariją - II dalis

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas vakar teigė, jog svarbu tokiu atveju tai, kaip toli nuo įvykio vietos yra nutolę artimiausi patruliai.

Iš spalio 13 dieną paskelbtos informacijos aišku, kad pareigūnai į įvykio vietą nuo jų iškvietimo atvyko per 8 minutes. Galbūt nelaimės būtų buvę galima išvengti, jei kaunietis būtų buvęs sujungtas su policininkais iš karto.

Antradienį 11 val. spaudos konferenciją Vilniuje rengia ir Bendrojo pagalbos centro vadovai, kurie pateiks savo versiją.

Dėkojame Donatui už informaciją ir vaizdo įrašą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius