Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingiausias notaras Aleksonis guli Kauno klinikose, bet žada teismuose įveikti visus savo priešus

Ernestas Aleksonis vėl nepasirodė teisme, kur šįkart turėjo būti nagrinėjama byla dėl jo pasivažinėjimų neblaiviam visureigiu „Infiniti“ Naujųjų metų išvakarėse. Tačiau notaro pasamdytas advokatas sieks apginti klientą tiek šioje, tiek kitoje byloje, kur E.Aleksonis nesutinka su Notarų garbės teismo sprendimais šalintį jį iš pareigų.
Automobilis pusnyje
Ketvirtadienį teisme nagrinėtos bylos pradžia: notaro automobilis pusnyje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 „Infiniti“

Ketvirtadienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas bandė nagrinėti bylą, kurioje E.Aleksoniui dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam neturint teisės vairuoti gresia bauda nuo 4 000 iki 5 000 litų arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų.

Kaip pranešė naujienų portalas 15min.lt, pernai per anksti pradėjęs švęsti Naujuosius metus notaras įkliuvo gruodžio 31 dienos pavakarę sostinės Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje.

Žmonės policijai pranešė, kad greta plovyklos į pusnį įvažiavo ir virš nedidelio šlaito pakibo prabangus automobilis „Infiniti“. E.Aleksonio organizme rasta 3,28 promilės alkoholio.

Tai buvo ne pirmas toks vairuotojo nuotykis kelyje, todėl šioje byloje E.Aleksoniui gresia atsakomybė ir pagal kitą Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, pagal kurį už pakartotiną vairavimą neblaiviam teisė vairuoti transporto priemonę atimama nuo 3 iki 4 metų su transporto priemonės konfiskavimu, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, užtraukia administracinį areštą nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

 Apie ligą pranešė motina

Šios dienos posėdyje notaro interesams atstovaujantis advokato padėjėjas Kęstutis Petrauskas pareiškė, kad klientas guli Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK). „Tik nesugebėjome taip greitai tos pažymos gauti...“ – teisinosi teisininkas.

Teisėja Jurgita Mačionytė kamantinėjo, kuo serga E.Aleksonis. „Man jo mama skambino. Pasakė, kad serga“, – detalių neatskleidė advokatas.

K.Petrauskas prašė posėdį atidėti. „Vis tiek keli liudytojai neatvyko. Atidėjimas iš principo neužvilkintų proceso“, – aiškino teisininkas.

Teisėja J.Mačionytė neprieštaravo. Tačiau ji pabrėžė, kad teismas kreipsis į KMUK, prašydamas suteikti informacijos, ar E.Aleksonis ten gydomas ir koks gydymo laikotarpis.

Ketvirtadienį į teismą atvykęs policininkas, turėjęs liudyti šioje byloje, liko neapklaustas.

Kitas teismo posėdis, į kurį bus kviečiami visi liudytojai, numatytas kovo pabaigoje.

Neketina pamiršti ir kitos bylos

Po posėdžio E.Aleksonio atstovas 15min.lt žurnalistui prasitarė, kad neketina pamiršti ir kitos bylos, kurioje Vilniaus apygardos teismas už akių priėmė notarui nepalankų nutarimą.

K.Petrauskas sakė, jog teismui bus pateiktas prašymas dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo.

15min.lt pasakojo, kad Notarų garbės teismo sprendimą dėl jo pašalinimo iš pareigų apskundęs E.Aleksonis galiausiai pats išsityčiojo iš teismo.

Į vieną posėdžių jis atvyko pavėlavęs bei pareiškė norįs jį atidėti, nes negali dalyvauti advokatas K.Petrauskas. Teismas prašymą patenkino, tačiau kitame posėdyje nepasirodė nei E.Aleksonis, nei K.Petrauskas. Vasario 23 dieną teismas nutarimą priėmė už akių, o K.Petrauskas ketvirtadienį 15min.lt pripažino, jog ir tądien privalėjo dalyvauti kitoje byloje, todėl su E.Aleksoniu net nebuvo pasirašęs atstovavimo sutarties.

Įrodė, kad vairavo kažkas kitas?

K.Petrauskas vylėsi, kad ir šioje byloje dėl vairavimo neblaiviam jam pavyks apginti klientą. Advokato žiniomis, jau panaikintas policijos nutarimas bausti E.Aleksonį už vairavimą neblaiviam pačioje pirmoje istorijoje, nes buvo įrodyta, jog ne notaras vairavo „Infiniti“ visureigį.

Ši naujai paaiškėjusi aplinkybė bus argumentas ir Vilniaus apygardos teismo byloje, kur vyko ginčas dėl E.Aleksonio, kaip notaro, veiklos sustabdymo teisėtumo.

Garbės teismas buvo pasiūlęs teisingumo ministrui šalinti E.Aleksonį iš pareigų motyvuodamas būtent tuo, kad jis girtas vairavo automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius