Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04 /10:46

„Škoda“ vairuotojo mama po avarijos Vilniuje: „BMW nepripažįsta kaltės.“ O ką rodo įrašas?

Lapkričio 2 d. portalas publikavo straipsnį „Liudininko akimis: BMW sukėlė avariją Pašilaičiuose“. Į redakciją kreipėsi „Škodos“ vairuotojo motina. Prašoma atsiliepti eismo įvykio Laisvės prospekto sankryžoje sostinės miegamajame Pašilaičių rajone liudininkus. Pirmasis atsiųstas vaizdo įrašas – iškalbingas.

„Šiuo metu vyksta tyrimas. Mums labai praverstų viešumas, gal jis padėtų teisingai vykti pradėtam tyrimui, nes BMW vairuotojas nepripažino savo kaltės“, – rašo „Škodos“ vairuotojo motina.

Kaip anksčiau yra pasakojęs šio įvykio liudininku tapęs Petras P., chuliganiškai bandęs „prašokti“ per beužsidegantį raudoną šviesoforą 5 klasės BMW vairuotojas susidūrė su iš sankryžos išvažiuojančia „Škoda“ ir nulėkė ant šaligatvio.

Įvykio liudininko Petro P. nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko Petro P. nuotr./Įvykio vietoje

Kelios sekundės prieš įvykį, BMW staiga nėrė iš antros Laisvės prospekto juostos į pirmą važiuojant Pašilaičių žiedo link ir dideliu greičiu bandė pravažiuoti sankryžą, bet prieš ją pirmoje juostoje sustojo automobilis, nes jau mirksėjo geltona, besikeičianti į raudoną.

„Škoda“ nuo smūgio apsisuko 180 laipsnių, o BMW nulėkė ant šaligatvio, kur, tik dėl laimingo atsitiktinumo, nebuvo pėsčiųjų.

„Prašau atsiliepti žmones, turinčius kokios nors informacijos apie įvykį. Galbūt atsirastų daugiau liudininkų, mačiusių arba užfiksavusių registratoriumi pačią avariją iš skirtingų pusių ir BMW vairuotojo veiksmus iki išvažiavimo į sankryžą. Tikimės, kad ši pagalba mums padėtų pasiekti teisingumą“, – prašo „Škoda“ vairuotojas.

Jo prašymas buvo išgirstas per kelias minutes: įvykio liudininkais tapę vilniečiai iškart atsiuntė YouTube.com paviešintą avarijos vaizdo įrašą. Jame užfiksuota, kad „Škoda“ mėgina užbaigti posūkio manevrą degant geltonam šviesoforo signalui (KET tai leidžia.) Tuo tarpu BMW įlekia į sankryžą jau degant geltonam signalui (pagal KET, toks šviesoforas yra draudžiantis eismą). Iki smūgio momento sankryžoje BMW vairuotojui apskritai užsidega raudona šviesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius