Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijoje iki gyvos galvos nuteistas lietuvaitę nudūręs vyras

Škotijos Glazgo miesto teismas kalėjimu iki gyvos galvos nuteisė 24 metų Shazadą Javedą, kuris buvo apkaltintas 22 metų lietuvės Viktorijos Surgontaitės nužudymu.
Peilis
Peilis / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.

Kaip ketvirtadienį praneša BBC, S.Javedas nudūrė tuometę savo draugę, jų dukros motiną V.Surgontaitę, kai ši per gimtadienį kritikavo jį draugų akivaizdoje.

Incidentas nutiko pernai liepą poros bute Glazgo mieste. Teigiama, kad kol S.Javedo draugas laukė taksi, šis nudūrė lietuvę į nugarą ir susirinkęs lagaminus išvažiavo. Sunkiai sužeista moteris sugebėjo apie nusikaltimą įspėti savo draugę Jolantą Navickaitę. Pastaroji nusikaltimo metu miegojo kitame kambaryje.

Pakvietusi ją, V.Surgontaitė pasakė, kad S.Javedas dūrė jai į nugarą. Ši skubiai iškvietė medikus ir nukentėjusioji buvo paguldyta į ligoninę, tačiau po 5 dienų mirė.

Nors vyras atkakliai neigė savo kaltę ir tikino turįs alibi, teismas nusprendė, kad jis kaltas, ir skyrė kalėjimo iki gyvos galvos bausmę. Teismo sprendime nurodoma, kad būti paleistas lygtinai vyras galės prašyti ne anksčiau kaip po 15 metų 8 mėnesių.

„Jūs atėmėte jaunos moters gyvybę, kuri buvo jūsų vaiko motina. Vaikui tuo metu buvo vos du mėnesiai. Tai buvo nuodėmingas veiksmas. Jūsų dukra liko be motinos ir visa tai nutiko dėl jūsų bjauraus veiksmo“, – sakė teisėjas Johnas Beckettas. Jis taip pat rekomendavo, kad jei S.Javedas bus paleistas iš kalėjimo, būtų deportuotas iš šalies.

S.Javedo ir V.Surgontaitės dukra šiuo metu rūpinasi lietuvės teta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius