Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurtaujantys kontrolieriai atėmė sveikatą?

Panevėžio apygardos prokuratūra perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo žmogaus sveikatai. Šioje byloje padarę nusikaltimą įtariami du autobusų kontrolierių apsaugos darbuotojai – 23 metų V.L. ir 32-ejų A.P.
Kontrolieriai
Kontrolieriai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Smurtas Sveikata

Pernai lapkričio 12 d. Panevėžio autobusų parko kontrolieriai, tikrindami maršrutinį autobusą Nr. 16, rado be bilieto važiuojantį A.L. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bendrovės „Dorsimus“ mikroautobuse „Opel Vivavo“, stovinčiame Panevėžio miesto Klaipėdos gatvėje esančioje autobuso stotelėje, V.L. ir A.P. sunkiai sužalojo kontrolierių sulaikytą panevėžietį, teigiama Panevėžio prokuratūros pranešime spaudai.

„Dėl autobusų parko kontrolierių apsaugos darbuotojų smurto nukentėjęs žmogus neteko 90 procentų darbingumo ir visam gyvenimui tapo invalidu. Toks nehumaniškas kontrolierių elgesys su keleiviu, jų išprovokuotas agresyvumo išpuolis ir jo pasekmės – sunkiai sutrikdyta autobuso keleivio sveikata – sukrečia ne tik pareigūnus, bet ir kiekvieną žmogų, jo neįmanoma toleruoti“, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs, organizavęs ir jam vadovavęs apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis, surašęs kaltinamąjį aktą, teigia, kad padarytose nusikalstamose veikose yra požymiai nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Šioje byloje pareikštas nukentėjusiojo 800 tūkstančių litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Panevėžio teritorinė ligonių kasa pareiškė 34 450 litų ieškinį gydymo išlaidoms atlyginti. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui.

Įstatymas tam, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius