Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurtu šeimoje kaltintas Šiaulių prokuroras Dainius Pažarauskas teismo nuosprendį išgirs vėliau, nei buvo numatyta

Penktadienį Panevėžio apygardos teisme turėjo būti skelbiamas nuosprendis nuo pareigų nušalinto ir smurtu prieš sutuoktinę kaltinamo Šiaulių apygardos prokuroro Dainiaus Pažarausko byloje. Vis dėlto, D.Pažarauskui nuosprendžio teks palaukti – posėdis atidėtas dėl teisėjo ligos.
Prokuroras
Prokuroras / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Šiaulių naujienų portalas Etaplius.lt, teismas išnagrinėjo prokuroro, kurio žmona jį kaltina darius jai įtaką ir vertus meluoti, bylą ir nuosprendį turėjo paskelbti šiandien.

Kaltinamasis teisėjo yra paprašęs, kad posėdžiai būtų nevieši. Teisėjas patenkino D.Pažarausko prašymą. Bylos nagrinėjimas vyko dalyvaujant tik bylos šalims ir jų atstovams.

Buvęs Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras D.Pažarauskas įtariamas naudojęs smurtą prieš savo žmoną ir mažametę jos dukrą.

Apie konfliktą prokuroro šeimoje 2011-tųjų gruodį pranešė kaimynai. Įtarus, kad D.Pažarauskas smurtavo prieš žmoną ir mažametę, prokuroras buvo nušalintas nuo pareigų. Tik ką įsigaliojęs Smurto artimoje aplinkoje įstatymas atsisuko prieš patį teisėsaugininką. Vyras buvo sulaikytas ir suimtas.

Vėliau kardomoji priemonė pakeista – nutartis buvo apskųsta ir panaikinta, kaip nepagrįsta. Prieš Panevėžio apygardos teismą stojęs D.Pažarauskas tikino, kad norima su juo susidoroti. Iki tol jis buvo prokuratūros sistemos darbuotojų profsąjungos pirmininkas, kurios veikla esą nelabai patiko vadovams.

Nušalintas prokuroras ir jo žmona užvertė teismą prašymais. Teismas atmetė abiejų pusių prašymą nušalinti šią bylą tyrusį prokurorą. Patenkintas prašymas tik dėl D.Pažarauskui skirtos kardomosios priemonės 5-kių tūkstančių litų užstato panaikinimo. Jam palikta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Panevėžio prokuratūrai atlikus tyrimą, byla buvo perduota teismui.

Sausio 7-ąją, Panevėžio apygardos teismas gavo nukentėjusios pareiškimą, kad D.Pažarauskas darė jai poveikį. Esą vyro paveikta ji davė melagingus parodymus. Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, Panevėžio apygardos teismas priėmė sprendimą bylos tyrimą atnaujinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius